Afbeelding
Foto:

Poppentheater bij K&O

kindertheater n Op woensdag 14 oktober is de start van een nieuw theaterjaar voor kinderen van 4 tot 7 jaar in het K&O gebouw aan de Sluisweg 16. Er zijn dit jaar vier heel leuke voorstellingen gepland en zoals gebruikelijk starten we het jaar weer met een muzikale voorstelling.

Theater Arno Huibers gaat ons weer heel vrolijk maken met zijn muziek en grappen. Als Arno wil beginnen, zegt de juffrouw dat hij eerst zijn blouse moet strijken! Dat is het begin van 50 wonderlijke minuten waarin Arno de wereld op zijn kop zet. Paardrijden op een strijkplank, toeterende spierballen, kaarsjes die ‘floep’ op zijn hoofd terecht komen en weer gewoon branden, muziek die verandert als je aan zijn neus draait. Met eenvoudige attributen speelt hij de meest wonderlijke acts.

Natuurlijk mogen kinderen meehelpen: Met muziek maken en in een levensgrote zeepbel zitten. Niet alles verklappen nu, maar wel nog dit: Zo leuk kan theater zijn met een tomaatje op je neus.

De voorstelling is alleen voor de kinderen en begint om 14.30 uur. Om ongeveer 14.15 uur gaat de deur open. Door de afstand van 1,5 meter i.v.m. corona is het helaas niet mogelijk om volwassenen bij de voorstelling aanwezig te laten zijn. Om 15.30 uur worden de kinderen via de hoofd in-uitgang weer buiten bij de wachtende ouders afgeleverd.

Een enthousiast poppentheaterteam zal er voor uw kind zijn. Omdat het poppentheater voor kinderen van 4-7 jaar is het niet de bedoeling dat kinderen jonger dan 4 jaar bij de voorstelling aanwezig zijn. Na afloop is er een traktatie voor de kinderen bij het verlaten van het gebouw.

Kaarten kosten € 6,00 in de voorverkoop (Het zesde kaartje is gratis). Wij geven de voorkeur aan een digitale verkoop. Indien u toch een kaartje wilt kopen aan de kassa dan kunt u alleen pinnen. Een kaartje kost dan € 7.00.


Kaartjes zijn te bestellen via www.kenokatwijk.nl. Telefonisch reserveren is ook mogelijk onder tel nr. 4016400 (ma. t/m vr. tussen 9.00 uur en 12.00 uur)


Filmavond in de bieb        met historische actiefilm

Bibliotheek n Het thema van de Maand van de geschiedenis in de bibliotheek is Oost/West en dat is in de keuze van de films terug te zien. Op woensdagavond 14 oktober om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek een historische actiefilm op het programma over twee bevriende families die eind jaren zeventig van de vorige eeuw willen vluchten van Oost-Duitsland naar het vrije westen.

In de zomer van 1979 hebben de families Strelzyk en Wetzel een gewaagd plan; ze willen met een zelfgemaakte luchtballon vluchten van de DDR naar het Westen. Zelfs wanneer de ballon gebouwd is, blijft de vader Günter Wetzel tegen de ontsnapping. Hij is bang dat de ballon te klein is. Met vier mensen begint de familie Strelzyk aan het levensbedreigende avontuur. Kort voor de grens begint de ballon echter plots te dalen als gevolg van technische problemen en begint een zenuwslopende race tegen de klok.

Op respectvolle wijze is deze gedurfde ontsnappingspoging verfilmd. Het is een meeslepende thriller geworden die er uitziet om door een ringetje te halen. Bovendien is het tempo van de film voortdurend hoog. In 2019 was deze film Duitse publiekslieveling van het jaar.

Tijdens deze filmavond worden de basismaatregelen van de Nederlandse corona-aanpak, zoals de anderhalve meter, gevolgd. Toegang: € 6,- voor leden en € 8,00 voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl