Wijkvereniging Molenwijk is genoodzaakt om op 31 december te stoppen. | Foto: PR
Wijkvereniging Molenwijk is genoodzaakt om op 31 december te stoppen. | Foto: PR

Wijkvereniging Molenwijk stopt ermee

opheffing n Het bestuur van Wijkvereniging Molenwijk heeft besloten om per 31 december de Wijkvereniging Molenwijk op te heffen. Dit heeft een aantal redenen, laat het bestuur weten.

Door de sluiting van de wijkvereniging afgelopen maart in verband met covid-19 heeft de wijkvereniging geen inkomsten meer. De maandelijkse kosten kunnen tot eind van dit jaar voldaan worden aan diverse partijen, maar daarna houdt het op, aldus het bestuur.

Het bestuur ziet ook geen mogelijkheden om de diverse activiteiten begin 2021 op te starten. Diverse werkgroepen zijn gestopt. ‘Daarom hebben wij helaas moeten besluiten om te stoppen’, aldus het bestuur.


Diverse werkgroepen en de gemeente Katwijk zijn geïnformeerd. ‘Die vinden het uiteraard jammer, maar begrijpen onze beslissing.’

De avondvierdaagse die jaarlijks wordt georganiseerd, willen enkele leden van het bestuur wel door laten gaan.

‘We nog hiervoor nog bezig waar wij deze onder mogen en kunnen brengen.’


Het bestuur tot slot: ‘Wij hebben in de afgelopen jaren dieptepunten en positieve punten mogen hebben als wijkvereniging, maar helaas is er een einde aangekomen. Wij willen iedereen bedanken die ons heeft gesteund.’


Vishandel Wim Schaap                                gaat in nieuwe vorm verder

viskraam n Ruim tien jaar geleden begon Wim Schaap met de verkoop van vis- en visproducten op de markt in Hoofddorp. Vanwege het succes volgden later ook Katwijk en Leiden waar hij vanwege de prima producten en vakmanschap een trouwe klantenkring opbouwde. Sinds begin van deze maand is zijn assortiment met een extra vitrine zodanig uitgebreid dat het een echte veelzijdige visspecialist mag worden genoemd.


Door Piet van Kampen

Behalve zijn vishandel heeft Wim Schaap ook nog andere zaken in het leven die zijn aandacht vragen. Vanwege de gebondenheid aan zijn bedrijf blijft er weinig tijd over voor zijn gezin en het werk voor de kerk wat hij ook met overgave doet. Om hier een juiste balans in te vinden heeft de ondernemer contact gezocht met een partner in het vak en dat is Jan de Graaf (Jan de Visboer) uit Spakenburg. ‘Een vakman met passie voor het vak’ is Schaap er volledig van overtuigd.


Sinds begin september hebben de klanten op de weekmarkt in Katwijk met eigen ogen kunnen zien hoe de kraam met een extra vitrine en assortiment is uitgebreid. Voor de lekkerbek een lust voor het oog om van te watertanden. Het assortiment is verrijkt met eigen bereide maaltijden, soepen, ovenschotels en diverse vissoorten in speciale marinades. Zoveel lekkers, het is soms moeilijk kiezen.


Kennis en vakmanschap van zowel Schaap als de Graaf komen samen en dan is dit het resultaat. Vers staat hoog in het vaandel en zo worden o.a. de makrelen in eigen beheer vers gerookt. Jan de Graaf zal in de toekomst de kraam definitief overnemen en Wim Schaap zal achter de schermen nog de nodige dingen doen en af en toe ook voor de klanten weer in de kraam zijn te vinden.


Stuntdagen

Op vrijdag zullen de klanten de kraam zoals altijd op de markt aantreffen maar ook op zaterdag zal deze er staan.

Mensen in de bouw en andere vroege vogels kunnen op vrijdag reeds om 5.30 uur bij het ‘mobile vispaleis’ terecht. Ook kan men een bestelling doormailen of via whatsapp doen. Nummer 06-13953367 of

jantjedegraaf@me.com.


De vrijdagen zullen in het teken staan van bijzondere aanbiedingen met stuntprijzen. Een reden te meer om een bezoek aan een deze rijk gesorteerde en kwalitatieve viskraam te brengen.

Medewerker Henri de Jong van Jan de Graaf (l) en Wim Schaap in de kraam.