Herdenking bij het monument

zeemonument n Op 1 oktober is het precies 15 jaar geleden dat het monument, voor hen die uit Katwijk tijdens hun werk op zee gebleven zijn, werd opgericht. Het monument voldoet aan de grote behoefte om een plek te hebben om te herinneren, zeker voor de nabestaanden van hen voor wie geen graf gedolven kon worden.

Op vrijdagmiddag 2 oktober wil de Stichting Visserijdagen Katwijk met de familie van een aantal personen stil staan bij dit feit en bij het overlijden van hun geliefden. De Herdenking, die op 6 juli wegens het coronavirus geen doorgang kon vinden, zal nu toch, aangepast, gehouden kunnen worden.

Voor deze Herdenking is de organisatie op zoek naar familie van Jacob van der Boon, Willem Ouwehand en Jacob Schaap;

Uit elke bovengenoemde familie zijn twee afgevaardigden welkom. Hiervoor kan men contact opnemen met de voorzitter van de Stichting Visserijdagen Katwijk, tel.071-4015647 of liesvanbeelen@ziggo.nl

Er wordt verder geen publiek uitgenodigd of verwacht bij deze herdenking. De ceremonie zal op professionele manier gefilmd worden welke direct via livestream of later via de website en Youtube bekeken kan worden.

Burgemeester Visser en wethouder Knape leggen een krans namens het gemeentebestuur. De burgemeester spreekt een in memoriam uit. Voor elk van de mannen die in 1970 op zee gebleven zijn, brandt een fakkel. Deze zal bij het noemen van de naam door de nabestaanden worden gedoofd. Nabestaanden leggen bloemen of steken een roos in het monument. Het koperensemble van de Harmonie Katwijk verzorgt de muzikale omlijsting.