Het is niet alleen de AOBK

De vorige column in de Katwijk Speciaal van de AOBK heeft heel wat teweeg gebracht: vragen van politieke partijen aan het college, een interview in het programma RTV Magazine op de radio. Druk overleg tussen veel partijen.

Even een kleine terugblik. De AOBK heeft de gemeente gevraagd om iets te doen aan de doorlopende huur. Hier werd door de gemeente negatief op gereageerd. Dit viel uiteraard heel verkeerd bij de AOBK. Temeer omdat er ook geen enkel woord over 2021 werd genoemd. Nog twee keer zuchten en het is zover. Kunnen we dan niets meer doen voor de senioren in Katwijk? Zij zijn tenslotte de zwaarst getroffen groep mensen, althans op het sociale vlak. Is hier dan helemaal geen aandacht meer voor?

De inkomsten van de AOBK drogen op. Grote activiteiten zijn niet mogelijk in de Zwanenburg. Hoe verder? Overigens geldt dit niet alleen voor de AOBK maar eveneens voor vele andere verenigingen in de gemeente Katwijk. Bij het gesprek dat volgde op de noodkreet van de AOBK, werd duidelijk dat dit besef er wel degelijk is bij de gemeente Katwijk. Alleen de AOBK hierop een antwoord geven zou ook niet juist zijn, mede omdat het om veel partijen gaat en het met veel zaken te maken heeft. De verwachting is dat hier begin oktober meer duidelijkheid over is.

Het antwoord is duidelijk. Alleen waarom dan niet een openbaar berichtje dat gezocht wordt naar bepaalde oplossingen en wanneer die kunnen worden verwacht? Dan kunnen verenigingen zich hierop richten. De gemeente beaamt dit ook. Intussen gaat de AOBK wel gewoon door. Buiten dat zij er altijd zijn voor senioren met juridische problemen of kortingen op diverse zaken wordt er ook gekeken hoe we er voor de noodzakelijke ontspanning en samenkomsten kunnen zijn. De komende grotere bijeenkomsten worden in zalencomplex ‘t Anker aan de voorstraat gehouden. De eerste is op vrijdag 25 september. Het is mogelijk gemaakt door medewerking van Fonds 1818, het WZK en de Herv. Gemeente als eigenaar van het Anker.

Uiteraard blijven deze samenkomsten afhankelijk van hoe de pandemie zich ontwikkelt en zullen deelnemers zich vooraf moeten laten inschrijven. Het blijft ontzettend belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt.


Het kan per dag, per uur, veranderen. Het is helemaal afhankelijk van de ontwikkelingen om ons heen en ook - niet te vergeten - ons eigen gedrag. Maandagmiddag komt het bestuur van de AOBK bijeen om de huidige stand te bespreken en hier de maatregelen op af te stemmen. De persen voor deze uitgave van de Katwijk Speciaal draaien dan al volop, volg daarom de berichtgeving op www.aobk.nl