Afbeelding
Foto: MvR

Klassiek in de Soefitempel

K&O n Een souvenir betekent letterlijk herinnering. Meestal koop je een souvenir als aandenken aan een bepaalde gebeurtenis als je ergens bent geweest of voor het thuisfront.

Het Sarasvati Trio komt zaterdag 3 oktober naar de Soefitempel met als thema ‘Souvenirs’. Componisten kunnen ook een souvenir meenemen, bijvoorbeeld in de vorm van een melodie of een instrument, dat ze ontzettend mooi vinden. Beethoven en Bruch hebben een melodie, die zij hadden gehoord in hun composities verwerkt. Chopin beschreef in de muziek de prachtige omgeving waar hij de winter doorbracht. En Brahms vond de heer Mühlfeld zo prachtig klarinet spelen, dat hij een souvenir aan hem en de klarinet geschonken heeft, zijn eigen liefdeslied voor de klarinet.

Het Sarasvati Trio bestaat uit Denise van Leeuwen (klarinet), Valentina Tóth (piano) en Jobine Siekman (cello).


In verband met de uitbraak van het coronavirus is het aantal kaarten voor dit concert beperkt, dus wees er snel bij. Kaarten à 15 euro voor dit concert in de Soefitempel aan de Zuidduinseweg 5 zijn te bestellen via www.kenokatwijk.nl of verkrijgbaar bij het kantoor van K&O Katwijk aan de Sluisweg 16.

Consumpties zijn i.v.m. corona niet aanwezig; men mag wel een zelf meegebracht flesje water mee naar binnen nemen. Er zijn vaste plaatsen in de zaal. Deze worden toegewezen door de vrijwilligers.

De zaal gaat om 19.45 uur open en het concert begint om 20.15 uur.


Laatste kans om Katwijk En Plein Air 2020 te zien

dunaatelier n Tot 27 september bestaat de mogelijkheid om de expositie te bezoeken van schilderijen die zijn gemaakt tijdens de aangepaste schildersweek "Katwijk En Plein Air, schilderen aan zee" van 27 juni tot 4 juli.

Dit jaar was er niet in één keer de volle bezetting van rond de 15 kunstenaars. In twee groepjes van vijf werd er een week vooral in Katwijk geschilderd. Het weer hielp soms niet mee, waardoor een aantal kunstenaars het museum en een kassencomplex opzochten om regen en wind te vermijden. Zo werden niet de bezoekers van het museum maar de poppen in klederdracht geschilderd..


Ondanks corona hebben regelmatig mensen gebruik gemaakt van de mogelijkheid de tentoonstelling te bezoeken. Een aantal schilderijen werd verkocht.


De huidige tentoonstelling in het DUNAatelier, die alleen op de begane grond is ingericht, is nog van vrijdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur te zien. Toegang gratis.

In verband met corona mogen acht bezoekers tegelijk naar binnen (1,5 m afstand). De penselen bij de ingang geven aan hoeveel mensen er nog naar binnen kunnen (1 penseel per persoon). Daar is een looproute gemaakt, bij de ingang staat desinfectans voor de handen. Het DUNAatelier is te vinden op het Duinplein, Boulevard Zeezijde 31, tegenover de Vuurbaak.


Ruimte

Van 3 oktober tot en met 1 november is een nieuwe tentoonstelling te zien. Martin Sjardijn, een veelzijdig kunstenaar uit Den Haag, toont op de begane grond modern figuratief werk op papier in combinatie met ruimtelijk werk.

De kunstenaar heeft zich ook toegelegd op werk over de ruimte. Voorbeelden daarvan zijn in het souterrain te zien. Samen met zijn compagnon Kees de Vries heeft hij de mogelijkheid gecreëerd in virtual reality, met behulp van een VR-bril, om de maan te bezoeken en een kijkje te nemen in het internationaal ruimtestation ISS. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Stroom Den Haag.