Vrouwenochtend

Wijkgemeente n Maranatha houdt op donderdag 24 september een vrouwenochtend in het Maranathacentrum

Het programma begint om 9.30 uur en eindigt om 11.30 uur. In het eerste gedeelte is er een inleiding met als thema 'Waar leef jij voor?' Na de pauze wordt er weer iets creatiefs gemaakt.

Er is oppas is aanwezig. De kosten bedragen 12 euro. Opgeven kan tot uiterlijk zaterdag 19 september via alieguyt@hotmail.com of op tel. 06-30005008 en 06-22671911 ( tussen 10.00 en 12.00 uur).


Nieuwe expositie Katwijks Museum

kracht n De collectie van het Genootschap Oud Katwijk/Katwijks Museum werd de afgelopen twintig jaar op indrukwekkende wijze verrijkt middels schenkingen, legaten, vele aankopen en langdurige bruiklenen en door vele aankopen.

Ook het Katwijks Museum houdt een speciale tentoonstelling met rijke en verrassende werken uit de eigen vaste collectie. Vier kunstwerken konden met extra ondersteuning van de Vereniging Rembrandt werden aangekocht, en spelen de hoofdrol in deze tentoonstelling: een Gezicht op Katwijk aan Zee van Emil Neumann, het Badhuis van Kasparus Karsen en Zwervers in de duinen van Jan Toorop.

Zeer recent kwam daar Strandgezicht bij Katwijk van Jan van Goyen (1596-1656) bij. Dit unieke schilderij, een ovalen gezicht op Katwijk uit 1641, vormt het topstuk van deze tentoonstelling en kon met steun van de Vereniging Rembrandt, Stichting Spaarbank Fonds Katwijk, Gemeente Katwijk en Stichting Sponsorgelden Katwijks Museum worden aangekocht.

In totaal konden de afgelopen periode maar liefste 250 kunstwerken worden toegevoegd aan de toch al rijke kunstcollectie. Een mooie selectie van deze Katwijk gerelateerde,kunstwerken wordt vanaf 22 september getoond.