V.v. Katwijk had weer een reden voor een feestje. | Foto: OrangePictures
V.v. Katwijk had weer een reden voor een feestje. | Foto: OrangePictures WJ Dijkdrent

Verkeersopfriscursus voor senioren

vvn n Verkeersregels veranderen. Het is voor iedere weggebruiker belangrijk om up-to-date te blijven, maar zeker voor senioren. Daarom is er op 8 oktober de Opfriscursus van VVN Katwijk en Welzijnskwartier.


Elk jaar geven VVN Katwijk en Welzijnskwartier, samen met een groot aantal partners, een uitgebreide Opfriscursus (BROEM) voor senioren. Vanwege de coronacrisis vindt deze opfriscursus dit jaar in afgeslankte vorm plaats. Op 8 oktober kan men in de zalen van de Ontmoetingskerk aan de Nieuwe Duinweg 64 terecht voor de theoriecursus gegeven door Cees Zwanenburg. Vanaf 9.30 uur kan men in twee uur tijd weer helemaal bij zijn wat de verkeersregels betreft. Bij voldoende belangstelling wordt om 14.00 uur ook een middagsessie gehouden. Deelname is gratis.


Aanmelden is verplicht en kan via bij Maria van der Plas, mariavanderplas@welzijnskwartier.nl of tel. 06-39871565. Vol is vol.


Katwijk wint ook tweede competitiewedstrijd

voetbal n Met 2 goals mocht Killian van Mil zich zaterdag man of the match noemen op Sportpark 'De Krom'. De oranjehemden wonnen met 2-1 van het gerenoveerde TEC uit Tiel.

Ten opzichte van vorige week moest Lars Weistra vanaf de kant toekijken, hoe Danny van Haaren zijn rol oppakte. De aanwinst debuteerde vorige week met een basisplaats, maar moest deze week vanwege een coronatest een aantal trainingen aan zich voorbij moeten laten gaan. Katwijk heeft de selectie aardig onder handen genomen, bij TEC is de selectie vrijwel volledig vernieuwd. Bij de laatste ontmoeting in januari, kwam alleen Rodney Hofman zich melden op De Krom.


Tegen de fysiek sterke elf uit Tiel had Katwijk het aanvankelijk maar lastig. De eerste grote kans was voor Oktay Öztürk die de lat boven keeper Boy de Jong raakte. Aan de andere kant kwam Samuel Scheimann na een kwartier als eerste oranjkehemd in kansrijke positie. De (ook al) nieuweling mikte van dichtbij echter hoog over. Van Mil had even later het vizier wel op scherp. Van buiten de '16' mikte de aanvaller bekeken in de hoek, onhoudbaar voor Leijten.

In de tweede helft mocht de aanvaller, overgekomen van jong ADO, zicht tot matchwinner kronen. Tussendoor was TEC op gelijke hoogte gekomen, nadat Rick van der Meer de bal had verloren en had op bijna soortgelijke wijze na rust zelfs bijna de voorsprong gepakt via Kevin Sterling. Niet veel later was het echter Van Mil die de tweede van de middag binnenprikte, aangespeeld door Bart Sinteur vond Van Mil een gaatje langs alle benen: 2-1.


Katwijk zette daarna meer aan en kreeg mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen, maar verzuimde de mogelijkheden te verzilveren. De goed ingevallen Lars Weistra lobde bijvoorbeeld in het dak van het doel. De aanslag van Van Leijten op het middenrif van Tim Freriks werd bovendien door scheidsrechter Nagtegaal weggewuifd, maar had toch zeker - in ieder geval volgens de bank van Katwijk - op een penalty mogen rekenen.


Die bleef echt uit, en uiteindelijk mochten de Katwijkers nog blij zijn met de 2-1. Soufiane Laghmouchi mikte in de slotminuten op de paal, terwijl Sterling in de herkansing op De Jong stuitte. 2-1 dus en volgende week wacht het ongeslagen Katwijk de uitwedstrijd in Noordwijk.