Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Flamenco in Soefitempel

muziek n Zaterdag 19 september opent K&O-klassiek het nieuwe seizoen in de Soefitempel met een concert door André van der Zijden en Otto Westerling.

Deze heren zijn flamencogitaristen, die zich hebben toegelegd op het vinden van een gitaargeluid dat recht doet aan de oude meesters en tegelijkertijd een expressie is van het hedendaagse flamencogevoel.

Door de gemeenschappelijke invloed van leermeester Paco Peña voelen ze elkaar haarfijn aan in hun esthetische keuzes. Op basis van de ongekende mogelijkheden op zes snaren ontmoeten ze elkaar in een goed muzikaal gesprek.

Otto en André arrangeren en componeren hun materiaal grotendeels zelf, maar blijven binnen de kaders van de traditionele flamenco, de muzikale kunstvorm van Andalusië bij uitstek. Zij musici zullen een breed scala aan flamencostijlen laten horen, waaronder de traditionele palo’s: soleares, tango’s, alegria’s, fandango’s en buleria’s.

Het aantal kaarten voor dit concert is beperkt. Kaarten à € 15,00 zijn te bestellen via www.kenokatwijk.nl of verkrijgbaar bij het kantoor van K&O Katwijk aan de Sluisweg 16.


Er zijn geen consumpties zijn, maar men mag wel een zelf meegenomen flesje water mee naar binnen nemen. De vaste plaatsen in de zaal, uiteraard op anderhalve meter, worden toegewezen door de vrijwilligers. De zaal gaat om 19.45 uur open en het concert begint om 20.15 uur.


Lessen op Muziekschool weer van start

Muziek n Vorige week is gestart met het nieuwe lesseizoen bij de Muziekschool. Uiteraard worden de RIVM-richtlijnen gevolgd en houdt men binnen de school 1,5 meter afstand.

Inschrijven is mogelijk voor allerlei soorten muziekles: van klassiek tot pop, van bijna elk instrument tot zang, individueel of in een groepje, van jong tot oud, van beginnend tot gevorderd. Behalve instrumentale lessen voor tieners, jong volwassenen en volwassenen, schenkt de Muziekschool veel aandacht aan het stimuleren van muziek(onderwijs) voor jonge kinderen.

Op woensdag 16 september beginnen de volgende korte cursussen: Muziek voor baby's en peuters Samen met jou zet je kind (1/2 tot 4 jaar) zijn eerste stapjes in muziek. Spelen met muziek. Spelenderwijs maakt je kind (4 tot 6 jaar) kennis met de wereld van muziek. Ontdek muziek. Je kind (6 tot 8 jaar) duikt dieper in de muziek, leert noten lezen en maakt kennis met instrumenten. Inschrijven voor deze cursussen is nog mogelijk. Kijk op www.muziekschoolkatwijk.nl voor meer informatie en inschrijven.


Leer tafeltennissen                        bij TTV Rijnsoever

cursus n Speel jij nog geen tafeltennis, of heb je deze zomer veel getafeltennist en zou je het graag (nog beter) willen leren? Bij Tafeltennis Vereniging Rijnsoever start er op zaterdag 3 oktober een leuke kennismakingscursus voor de jeugd van 5 t/m 12 jaar.


Onder begeleiding van enthousiaste, gediplomeerde trainers ga je tijdens de cursus aan de slag met de basistechnieken, leer je over de spelregels en speel je onderling je eerste wedstrijdjes.


De cursus bestaat uit 6 trainingen die worden gegeven in onze eigen tafeltenniszaal op sportpark de Krom in Katwijk. Deze cursus start op zaterdag 3 oktober en duurt van 09.00 tot 10.00 uur.


Deelname aan de cursus bedraagt 20 euro voor 6 trainingen. Ben je na de cursus enthousiast geworden, dan kun je lid worden en doorstromen naar één van de trainingen die doordeweeks worden gegeven.

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan deze kennismakingscursus tafeltennis? Stuur dan een mail met je naam en leeftijd naar

werving@ttvrijnsoever.nl