Geen Open Monumentendag en Cultuurmarkt in het Katwijks Museum

OMD n In verband met de coronamaatregelen is er dit jaar op zaterdag 12 september geen Open Monumentendag in het Katwijks Museum. De jaarlijkse Cultuurmarkt, waar een podium aan een groot aantal kunstenaars wordt geboden, is eveneens dit jaar geschrapt.


Beide evenementen worden doorgaans zodanig druk bezocht dat dit niet uitvoerbaar is in verband met de coronamaatregelen, zoals de anderhalve meter-afstandsregel.

Het Katwijks Museum is zaterdag 12 september wél geopend, van 13.00-17.00 uur. Reguliere toegang i.v.m. corona én de normale toegangsprijzen zijn van toepassing.


Vrijheid

In het kader van inrichting van de nieuwe tentoonstelling ‘De Kracht van Katwijk in de Schilderkunst’ zijn meerdere zalen gesloten. Wel is de tentoonstelling ‘75 jaar Vrijheid Gemeente Katwijk’ te bezichtigen, evenals de vaste collectie van het museum.


De Vuurbaak zal de rest van dit jaar de deuren gesloten houden. De ruimte in de Vuurbaak is zodanig beperkt dat anderhalve meter afstand houden een lastige opgave vormt. Zodra corona-regelgeving daartoe aanleiding geeft, zal de op één na oudste vuurtoren van Nederland haar deuren weer openen.


Studieavond over Joodse spiritualiteit

spiritualiteit n De Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee en Israëlcommissie van die kerk nodigt belangstellenden uit voor de tweede studieavond op woensdag 16 september. De spreker is ds. H. Poot en het thema luidt 'Joodse spiritualiteit'.


De studieavond wordt gehouden in Het Anker, Voorstraat 74 in Katwijk. Aanvang is om 20.00 uur.

De toegang is gratis, met een collecte voor de onkosten.

Aanmelden is verplicht en kan via: kic.hervormdkatwijk@gmail.com


het baken

Op deze avonden is een Boekentafel van Het Baken en een tafel met Israël-producten aanwezig . De RIVM richtlijnen zijn van toepassing.