De terrassen in het winkelcentrum, zoals hier op het Andreasplein, mogen ook langer blijven. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
De terrassen in het winkelcentrum, zoals hier op het Andreasplein, mogen ook langer blijven. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Terrassen mogen blijven staan tot 1 november

n Wethouder hoopt op mooi najaarsweer

verlenging n Gemeente Katwijk heeft besloten de periode voor het verruimen van de terrassen in de winkelgebieden, op de Boulevard en bij de strandpaviljoens te verlengen naar 1 november.


Dat betekent dat de terrassen in ieder geval tot 1 november mogen blijven staan en met maximaal 25 procent mogen worden uitgebreid waar dat kan.


Deze mogelijkheid wordt niet vergund, maar wordt door de gemeente tijdelijk toegestaan.


De gemeente besloot eerder dit jaar, in verband met de coronamaatregelen, om horecaondernemingen de mogelijkheid te geven hun terrassen waar dat kan te verruimen.


Op die manier konden horecaondernemingen binnen de maatregelen rondom corona meer mensen bedienen.


Goed van pas

Wethouder Jacco Knape: ‘We hopen dat er nog mooi weer op komst is dit najaar, zodat mensen langer gebruik kunnen maken van de terrassen. Dat zou voor zowel bezoekers van het centrum en het strand, als de horecaondernemers natuurlijk goed van pas komen.'

Vanaf 1 november sluit het terrassenseizoen en voor de start van het nieuwe terrassenseizoen in 2021 wordt de situatie opnieuw bekeken.


Verkeersinfarct door                afgesloten Julianabrug blijft uit

verkeer n Katwijk leek afgelopen maandag wel even op het centrum van Los Angeles. Rijen auto's waar geen einde aan leken te komen. Het leek er even op dat de gevreesde verkeersinfarct door de afsluiting van de Koningin Julianabrug werkelijkheid werd. Een dag later is het alweer een stuk minder en lijken de meeste weggebruikers de best begaanbare route te hebben gevonden.

Door Marc Wonnink

Borden langs de N206, flyers, posters, social media; wethouder Rien Nagtegaal had deze zomer alles uit de kast getrokken om de afsluitingen en verkeersmaatregelen bij iedereen duidelijk te maken. Maar, wie is daar mee bezig op de dag dat de kinderen voor het eerst weer naar school mogen en BV Nederland weer opstart.


De Biltlaan, met daarin de Koningin Julianabrug, is van 31 augustus tot medio maart volgend jaar afgesloten. Om Katwijk nog een beetje bereikbaar te houden, heeft de gemeente diverse maatregelen genomen. Zo is een éénrichtingverkeersring ingesteld met de klok mee. De wijk Hoornes in via de Binnensluis, de Hoornes uit via de provinciale weg N206. Op de Westerbaan Katwijk aan Zee in en via de Zeeweg Katwijk weer uit.


Maandagmorgen stond het vast op de Hoorneslaan. Vanaf de kruising met de Melkweg tot en met de tijdelijke verkeerslichten bij de rotonde Ambachtsweg in 't Heen een aaneengesloten rij auto's. 'Net dag 1 en al een verkeersinfarct op de Hoorneslaan. Ik kom m'n wijk niet eens uit op deze manier', reageert een bewoner op social media. 'p.s. wat sterke mannen gevraagd voor zaterdagavond', reageert iemand anders op een foto van de slagboom die éénrichtingsverkeer moet handhaven op de Binnensluis.


Dinsdagmorgen is van de overspannen situatie van maandag weinig over. De Katwijkers lijken hun weg gevonden te hebben of zich op andere vervoersmiddelen te verplaatsen. Van echte files is dan geen sprake meer, hoewel het dinsdag geen slecht weer was en de fiets een goed alternatief.


Open repetitie bij De Vrolijke Noot

Kinderkoor n De Vrolijke Noot is op zoek naar nieuwe leden vanaf groep 4.

Heb jij zin om met de andere twintig kinderen mee te zingen? Dan zal je daar zeker geen spijt van krijgen.

Dit koor zingt bij de schoolvieringen van RKBS de Horizon, gezinsvieringen in de parochiekern van de H. Joannes de Doper in Katwijk, maar treedt daarnaast ook regelmatig op voor senioren in Katwijk en omgeving.

Kom daarom gezellig langs op de open repetitie donderdagmiddag 10 september van 15.45 – 16.30 uur in de kerk van de H. Joannes de Doper aan de Kerkstraat 70. Je mag gewoon lekker meezingen en misschien is het wel wat voor je?

Afbeelding