Bezoekerscentrum vliegveld Valkenburg is zaterdag open

omd n Het bezoekerscentrum op het voormalig vliegkamp Valkenburg zet zaterdag 12 september de bomvrije deuren openen voor de Open Monumentendag.

De Stichting Historie Vliegveld Valkenburg (SHVV) gunt de bezoekers een ‘sneak peak’ in de voormalige communicatiebunker. Het bezoekerscentrum is nog niet helemaal ingericht, maar er valt al genoeg te zien. Er is een overzicht te zien van de geschiedenis van het vliegveld – van de eerste plannen in 1938 tot en met de sluiting in 2006 – aan de hand van foto’s, voorwerpen en enkele uniformen. Ook zullen de eerste delen van een grote maquette worden getoond.


Voor het bezoek gelden de coronaregels die door de organisatie van de Open Monumentendagen zijn opgesteld. De SHVV vraagt de bezoekers zich daar rekening mee te houden. Omdat de ruimte binnen vrij smal is, mogen er maar beperkt aantal bezoekers tegelijk binnen zijn. Is de bunker vol, dan zal men buiten moeten wachten. Bij droog weer zorgt de stichting voor koffie en thee. Helaas is het toilet nog niet te gebruiken. Binnen en buiten geldt dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar houden. Volg binnen de route: via de hoofdingang naar binnen, via de nooduitgang naar buiten.


Het adres is Marinevliegkamp 250. Ga op de Mientlaan door de slagbomen en sla voor de vliegtuigmotor en -trap linksaf. De bunker is aan de linkerkant, aan de rechterkant is voldoende parkeerplek. De bunker is zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag gesloten.


Kijk voor het laatste nieuws op www.vliegveldvalkenburg.nl


Mantelzorgcafé                HCHWA-D is weer geopend

café n Op maandag 14 september vindt in De Wilbert weer het Mantelzorgcafé Katwijkse Ziekte (HCHWA-D) plaats. Aanvang 19.30 uur in ’t Hof van Wilbert.

Vanwege de coronamaatregelen zijn de Mantelzorgcafébijeenkomsten in mei en juli komen te vervallen. Een moeilijke tijd voor iedereen, en in het bijzonder ook voor mantelzorgers en naasten van mensen met de Katwijkse Ziekte.


Op 14 september wordt weer een start gemaakt met het Mantelzorgcafé Katwijkse Ziekte. Namens het expertiseteam van Marente zijn Mariska Schreuder, maatschappelijk werk, en Antoinette Beets, Specialist Ouderengeneeskunde aanwezig. Zij kunnen o.a. informeren over de begeleiding van patiënten met de Katwijkse Zieke in de thuissituatie en adviseren over zorgmogelijkheden en medische behandeling, maar ook een luisterend oor bieden.

Het maandelijkse mantelzorgcafé Katwijkse Ziekte is een ontmoetingsplek voor mantelzorgers, naasten van mensen met de Katwijkse Ziekte en zorgverleners en dient tevens om elkaar te ontmoeten en ideeën, informatie en ervaringen uit te wisselen over allerlei aspecten van de Katwijkse Ziekte en wellicht deze keer vooral over waar u de afgelopen maanden, tijdens de coronacrisis, tegen aan gelopen bent.


De toegang van het Mantelzorgcafé vrij. In verband met de vereiste 1,5 meter maatregel wordt verzocht de aanwezigheid vooraf door te geven zodat men eventueel een vervangende grotere ruimte kan inrichten.

Aanmelden kan via katwijkseziekte@marente.nl of tel. 06-43 263 061.