Afbeelding
Foto:

Nationale Orgeldag in de Vredeskerk

monumentendag n In verband met corona zullen alleen de organisten Van de Vredeskerk optreden tijdens Nationale Orgeldag in Vredeskerk op zaterdagmiddag 12 september. De bespelingen zijn van 13.30 tot 16.00 uur.

Het Batzorgel stamt uit 1765 en is hierdoor een Nationaal Historisch beschermd orgel waarop jaarlijks alle concerten worden vertolkt door beroepsorganisten.

Vanaf 13.30 uur tot 14.15 uur zal Willem Guijt werken spelen van Zwart Ps 75 ; Werfthorst Ps 22; Siegesgesang van Karg-Elert; Ps 90 van Sanderman en een prachtig Berceuse van Guilmant en Ps. 134 van K.J. Mulder en van Bach Nun komm der heiden Heiland; Toccata Nevin.

Vanaf 14.15 uur tot 15.00 uur zal Frank Borsboom spelen: Ps 86 B.Kruis; Bist Du bei mir Bach; Ps 79 M.Mans; Largo van Handel; Air van Bach; 10e sonate, Pool; Partita Freu dich sehr o meine Seele, Pachelbel; Melodie “Lead me Lord, Wesley; Air gez. 91 K.J.Mulder; Liebster Jesu wir sind hier”,J.S.Bach

Vanaf 15.00 uur zal Rob van Efferink het slotconcert verzorgen tot 16.10 uur. Hij speelt allerhand werken zoals: Inleidend koraalspel variaties Ps. 86; Bach ’s IVe concerto naar Vivaldi BWV 595; Thema van Mozart uit Elvira Madigan”; Toccata in G van Th. Dubois; Choral en variaties met slot allegro uit Sonate VI van Mendelssohn (gebed des Heren); Inleiding en Allegro Ps. 150 R. van Mazijk; Ciaconna van Neufville; Van Gordon Young Cathedral Suite (Sarabande et Toccata); Prelude in g Van Kellner; Cantilene J. Rheinberger;Komt als kindren van het Licht ( notatie Dick van Rijn) van F.Asma; Toccata in g van Knevel; Allegro Orgelconcerto 10 in D van G.Fr.Handel; Improvisatie over “Gij die alle sterren houdt“.


Er ligt in de kerk een programma op de stoelen met voldoende afstand waar u kunt plaats nemen. Op een scherm zijn de verrichtingen van de organist te volgen.

In de hal staat de collectebus voor onderhoud van het Bätzorgel. Hier kan men een gift kwijt.


CreaCafé met Marleen Dijkdrent in bibliotheek

Vreemd! n Ontmoeten, inspireren én iets moois creëren! En nee, niet voor kinderen maar juist voor volwassenen. Waar onze creativiteit nog wel eens het onderspit delft en we soms meer dan we willen in een keurslijf zitten, biedt woensdagavond 16 september alle kans om dit om te keren. De Katwijkse kunstenares Marleen Dijkdrent daagt iedereen uit tijdens de workshop CreaCafé in de Hoofdbibliotheek om even uit je comfortzone te stappen en jouw creativiteit weer te laten stromen. Beleef eens een andere woensdagavond…

In deze creatieve workshop met Marleen gaan de deelnemers aan de slag met verf, krijt en knipsels om onder begeleiding een eigen kunstwerk te maken. We laten ons deze avond inspireren door het thema ‘vreemd’ in kunst, filosofie en boeken. In de bibliotheek staan dan ook een aantal kunstwerken op ezels opgesteld ter inspiratie. Elkaar ontmoeten, samen lekker bezig zijn in een creatieve en positieve sfeer, iets anders uit jezelf halen: wie doet er mee?

Ook zin gekregen om je creatieve grenzen te verleggen?

Van harte welkom op deze woensdagavond 16 september van 20.00 tot 21.30 uur in de bibliotheek. De inloop is vanaf 19.30 uur. Er kunnen 15 volwassenen meedoen dus wacht niet te lang met aanmelden. Tijdens de workshop worden de basismaatregelen van de Nederlandse corona-aanpak, zoals de anderhalve meter, gevolgd.


Deelname aan deze ontspannende en verrassende creatieve workshop met Marleen Dijkdrent kost € 6,00 voor leden van Bibliotheek Katwijk en € 8,00 voor niet-leden. Toegangskaarten zijn te koop in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk en via www.bibliotheekkatwijk.nl.


Ga op de website naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van je keuze en betaal met iDeal.