Doelman Yannic Augustinus stopt de belangrijke strafschop. | Foto: Piet van Kampen
Doelman Yannic Augustinus stopt de belangrijke strafschop. | Foto: Piet van Kampen Foto:

FC Rijnvogels schiet zich met scherp naar volgende bekerronde

n Penalty’s brengen de beslissing na soms heftige strijd

voetbal n De wedstrijd tussen de kersverse Derdedivisionist JOS/Watergraafsmeer de Rijnvogels had alles in zich wat een wedstrijd op het scherpst van de snede kenmerkend is voor een bekerduel. Twee teams die tot het gaatje gingen en na een verlenging waren veroordeeld om het treffen vanaf de kalkstip te beslissen. De schutterij van de thuisclub schoot met scherp en doelman Yannic Augustinus stopte een strafschop. Op naar de volgende ronde in de TOTO KNVB-beker.

De nieuwe trainer van de Katwijkse Vogels Thomas Duivenvoorden kon een glimlach nauwelijks bedwingen en terecht. Nadat hij door corona-omstandigheden binnen de groep een drietal oefenwedstrijden aan zich voorbij zag laten gaan analyseerde hij de overwinning na afloop op een rationele wijze.

‘Wij speelden een prima eerste helft en pas kort voor de rust vielen wij iets terug. Tot aan dat moment hadden wij volledig grip op de wedstrijd en hebben geen enkele kans weggeven. Wij voetbalden zo ik dat graag wil zien’ blikte hij voldaan terug. ‘In de tweede helft kon je merken dat ik in de voorgaande wedstrijden veel heb moeten rouleren met de spelers waardoor er een aantal minder wedstrijdminuten in de benen hadden. Wij konden het initiatief niet meer pakken en daarom werd het een min of meer gelijkopgaand duel. Op karakter hebben wij uiteindelijk dankzij de strafschoppen de volgende ronde bereikt’.


Zoals Duivenvoorden al schetste was het een prima eerste half uur waarin zijn team speelde zoals hij dat voor ogen heeft. Vroeg druk zetten en grip op de wedstrijd krijgen. De bal ging prima rond en de vroege voorsprong was er al na een fraaie achterwaartse omhaal van Virgil Tjin Asjoe die de hoofdstedelijke sluitpost Edwin Sidibyo liet vissen. De vroege voorsprong leek de Vogels vleugels te geven. Zij zetten het duel naar hun hand en gaven voor de rust nauwelijks enige kans weg aan de opponent.


Na de rust een minder acterende thuisclub en de bezoekers bleken direct al de evenknie in dit duel dat naarmate de wedstrijd vorderde steeds intensiever (lees: harder) werd. Nadat Malcolm Esajas de 1-1 had binnengewerkt ontspon zich een bij tijd en wijlen een bikkelharde strijd waarin arbiter Spaan naar de borstzak moest grijpen. Kobina Planke (nauwelijks een minuut binnen de lijnen) kon vertrekken met rood en Axel Wendt met twee keer geel namens de thuisclub eveneens.


Na deze vervelende momenten werd er niet meer gescoord en de verlenging leverde ook geen winnaar op. Daarin werd hij naast de trefzekere schutters Dennis Bakker, Jaap van Duijn, Maarten Reyneveld en Jesse Driebergen de gevierde man door een pingel te stoppen. De vijfde strafschop werd derhalve overbodig zodat er op de Kooltuin een hosannastemming heerste bij de spelers en de trouwe aanhang.


Dunavie bouwt aan                                                         25 duurzame eengezinswoningen

huurwoningen n Woningcorporatie Dunavie bouwt duurzaam aan het woningaanbod. Aan de Prins Bernhardlaan in de Katwijkse wijk Koestal komen 25 nieuwbouw eengezinswoningen. Ze komen terug op de plek waar verouderde woningen stonden.


Roland Marx, bestuurder bij Dunavie: ‘Bij de verhuur van deze woningen zetten we specifieke toewijzing in. Dat komt voort uit onze prestatieafspraken met de gemeente Katwijk en de Stichting Huurdersbelangen De Duinstreek. Deze nieuwbouwwoningen dragen bij aan de gewenste doorstroming vanuit de bestaande woningvoorraad. Dat houdt in dat onder andere inwoners in aanmerking komen die een huurwoning van Dunavie achterlaten, waarmee we een doorstroom op gang brengen’.

Betaalbare duurzaamheid

De Katwijkse aannemer KBM is verantwoordelijk voor de bouw. Dunavie en KBM werken al langere tijd intensief samen. Willem van der Plas, directeur KBM vertelt: ‘De duurzame visie van Dunavie en onze expertise daarin, maken het tot een steengoede combinatie. Met onze lokale oorsprong spreken we elkaars taal. De woningen die wij opleveren voldoen aan de modernste technieken. Verwarmen en koelen gebeurt door warmtelussen op grote diepte in de grond. Er wordt geen gas meer aangesloten. Door de extreme isolatie en zonnepanelen op de daken, gebruiken deze woningen net zo veel energie als ze zelf opwekken, een zogenaamde nul-op-de-meter-woning. Een betaalbare manier van duurzaamheid voor de bewoners’.


‘Ik ben blij dat na de sloop in 2019 van de oude woningen aan de Prins Bernardlaan, er weer heel snel betaalbare, hoge kwaliteit woningen worden teruggebouwd. Het is belangrijk dat we blijven doorbouwen in onze gemeente, voornamelijk voor onze lokale inwoners. Op deze manier wordt duurzaamheid ook betaalbaar’ aldus Wethouder Stedelijke ontwikkeling en wonen Gerard Mostert, van de gemeente Katwijk.


Uniek is dat de bewoners zelf de kleur van de keuken kunnen uitzoeken, net als het tegelwerk voor de keuken.


‘Dunavie wil daarmee de woningen persoonlijker maken en huurders eerder betrekken in het proces’ sluit Roland Marx af. Op 31 augustus opent Dunavie de inschrijvingen van deze woningen, welke in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd worden. Voor meer informatie hierover kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de nieuwsbrief op dunavie.nl