Openluchtdienst op De Goerie

zangdienst n Op zondag 6 september wordt er van 16.00 tot 17.30 uur een open lucht zangdienst gehouden op de Goerie. Waar normaal geschaatst, geskeelerd en gefietst wordt, is veel meer mogelijk.

In het kader van ‘Hoornes samen in beweging’ wordt op een van de ‘Huizen van de Wijk’ deze zangdienst gehouden. Sprekers bij de liederen zijn de voorgangers van de Baptistengemeente Katwijk, Jaap Ketelaar en Ferdinand van den Bosch van de Bethelwijk. Twee kerkelijke gemeenten, die elkaar binnen het project ‘Hoornes samen in Beweging’ leerden kennen en scheidslijnen weten te overbruggen. De muzikale begeleiding van de dienst wordt verzorgd door de Bethelband.

Uiteraard is alles corona-proof. Bezoekers wordt gevraagd hun adresgegevens achter te laten voor als… Op het veld staan cirkels waar de bezoekers naar toe begeleid worden, waarmee de 1,50 meter afstand in acht genomen wordt.

Een bijzonder project in een bijzondere tijd. Waar corona ons nog in de ban lijkt te hebben en door polarisatie muren lijken te ontstaan, vallen muren tussen kerken weg. Ook dat is 2020.

De dienst gaat weliswaar uit van ‘Hoornes samen in Beweging’, maar als muren wegvallen, is uiteraard iedereen welkom.


Klein Vaarbewijs deel 1 bij K&O

cursus n Voor schippers die al jaren varen, maar nog geen vaarbewijs hebben. Maar ook voor de aspirant schipper, die van plan is een boot aan te schaf­fen.

De cursus gaat over de verkeersregels, de betonning en borden, de veiligheid aan boord, het weer en het manoeuvreren. kennis die elke watersporter moet hebben, ongeacht of het schip nu wel of niet vaarbewijs plichtig is. Start: donderdag 17 september. Tijd: 19.15-22.00 uur. Prijs: €130,- voor 6 lessen. Inschrijven via www.kenokatwijk.nl