'De scholen zijn weer begonnen'

verkeer n Ze hangen weer hangen in alle kernen van Katwijk, de spandoeken van VVN Katwijk met de tekst ‘De scholen zijn weer begonnen’.

VVN Katwijk vraagt met deze spandoeken weer extra aandacht voor deze schoolgaande kinderen, de kwetsbaren in ons dagelijkse verkeer als voetganger en op de fiets. Maar zo’n spandoektekst went snel en daarom onze aanvulling met ‘dus…’

De spandoeken hangen er tot zaterdag 12 september, maar daarna verdwijnt de verantwoordelijkheid van andere verkeersdeelnemers niet om de grote hordes schoolgaande jeugd ook komend schooljaar veilig naar school en huis te laten gaan. De VVN adviseert de ouders om vooraf de veiligste route naar school en huis met hun kinderen te oefenen. Zo ook om de eerste schoolweek de kinderen niet met de auto naar school te brengen.


Het onderwerp blijft belangrijk, zeker gezien het verhoogde risico op een ongeval in deze maand. Maar ook omdat we in Katwijk te maken hebben met een voortdurend groeiend aantal geregistreerde verkeersgewonden. En dan zijn ook nog vele ongelukken nergens vastgelegd.