Afbeelding
Foto: Piet van Kampen

Drie kanjers lopen 180 kilometer hard voor goede doelen

n Geweldige inspanning levert 13.000 euro op

challenge n Het was zomaar een ingeving van Rick ten Haken om in plaats van langs de deur voor het Epilepsiefonds te collecteren, op een andere wijze de jaarlijkse bijdrage te kunnen leveren. Het coronavirus dat een streep door de huis-aan-huis collectes zette had in dit unieke geval ook een positieve kant die ten goede kwam aan het Epilepsiefonds. Ook Stichting Juul mocht meedelen in de opbrengst van de drie hardlopers. Aan beiden werd 6500 euro geschonken.


Door Piet van Kampen

Ten Haken senior liep al jarenlang met de collectebus door Valkenburg voor het Epilepsiefonds. Junior trad in zijn voetsporen; maar dit jaar werd het een verplichte time-out. Dus ontsproot bij hem het idee om ‘Jouw Makkelijkste Challenge’ te organiseren: hardlopend van Katwijk naar Hoek van Holland en weer terug. Zijn vrienden de Katwijkers Lars Mulder (28) en Gideon Moolenburgh (30) waren direct voor deze grote uitdaging te porren. Makkelijk zou het voor hen niet worden, wel voor de donateurs die vanuit hun luie stoel konden ‘offeren’.


Na maanden van voorbereiding en intensieve training werd het drietal afgelopen maandag om 8.00 uur vanaf het Katwijkse strand uitgezwaaid. Op naar Hoek van Holand: een afstand van 30 kilometer die zij ook weer terug zouden afleggen. In totaal dus 60 kilometer de man. Heen windje schuin tegen. De heren hadden het tot in de puntjes geregeld want er werd voor tussentijdse catering en massage gezorgd. Een bevriende vader reed op de fiets mee langs de kust voor het support en om bij onvoorziene situaties stand-by te zijn. In Scheveningen was het even ‘om de haven heen wandelen’ en op naar het keerpunt in Hoek van Holland. Daar waren een aantal familieleden en fans om het dappere trio een hart onder de riem te steken voor de ‘terugreis’ nu weliswaar met het windje in de rug. ‘Iedereen daar was razend enthousiast’, weet het trio eensgezind.


Trots overheerst

Zo rond half zes kwam het trio aan bij de finish op sportpark De Kooltuin van voetbalvereniging FC Rijnvogels. Vlaggen, ballonnen, confetti, champagne en een klaterend en zeer terecht applaus van de aanwezigen viel hen ten deel. Even een snel zooppie prikwijn, kusjes van de wederhelft en gelukwensen van de fans in ontvangst nemen en een verfrissende douche over de vermoeide en bezwete lichamen. Vervolgens de ervaringen ventileren. Lars: ‘Het viel zeker niet mee’, zuchtte hij nog na. Gideon: ‘Zwaar, heel zwaar’ klonk het moe maar zeer voldaan. Rick: ‘Ik ben helemaal kapot maar trots overheerst’ sprak hij met de hem bekende glimlach. ‘We hadden afgesproken dat als er iemand even stuk zou zitten dat wij in ieder geval bij elkaar zouden blijven’. Samen uit, samen thuis zoals in een hecht team het credo dient te zijn.


Boven verwachting

In eerste instantie was de doelstelling om een streefbedrag van 7500 euro te realiseren. Toen gaandeweg via de media en hun PR inspanningen de Challenge bekend werd, werd dit bedrag al bereikt en de teller liep gestaag op. Deze stopte op maandag 24 augustus, de dag waarop het trio hun geweldige inspanningen beloond zag. De dag waarop zij het Epilepsiefonds en Stichting Juul beiden met een donatie van 6500 konden verblijden. Een dag voor hen die met een barbecue en vrolijke muziek van de band ‘Westcoast’ op passende wijze werd afgerond.


Ooit een tweede keer? Lars: ‘Niet op deze manier, maar wellicht iets anders’. Gideon en Rick knikten instemmend. Een zware, zeer zware klus geklaard.


Nieuw interactief radioprogramma: ‘Aan de keukentafel!’

radio n Thuis zittende aan de keukentafel worden vaak, net voor het eten, nog even de actualiteiten met elkaar besproken. Er wordt gereageerd, vaak ook stevig gediscussieerd, over wat er lokaal en regionaal speelt in de samenleving. Daarom nodigt RTV Katwijk u uit om met uw reacties aan te schuiven aan de keukentafel in dit nieuwe live radioprogramma. Dat kan vanaf woensdag 2 september elke maandag, woensdag en vrijdag van 17.00 tot 18.00 uur.

Reageren kan door in te bellen naar 071-4013551, of misschien staat uw gaststoel wel klaar aan onze keukentafel bij een bepaald onderwerp. Elke uitzending zullen twee vaste presentatoren, wat te denken van Jan de Bruin, Jean Rooker, Jaap Schaap, Hans Pley en Gerard Bol,

scherp maar altijd met respect reageren op wat hen is opgevallen in Katwijk en omgeving. Waarom is dat zo? Wie heeft het bedacht? Wat kost het? Heb jij dat ook gehoord? Wie gaat dat betalen? Zomaar wat vaste vragen die aan onze keukentafel in de studio worden gesteld. Met een scherpe en kritische blik wordt elk onderwerp aangevlogen.


Luisteraars kunnen inbellen, maar de presentatoren gaan zeker ook op zoek naar de mening van de Katwijker. Iedereen kan spontaan live worden gebeld, voor meer informatie, bevestiging of ontkenning van geruchten en meer. Soms is er een deskundige aan tafel, een vaste columnist kan opduiken, wie weet is er een leuke quizvraag en alles natuurlijk voorzien van unieke muziekkeuzes. Luister dus mee naar onze keukentafel. Dan heeft u in ieder geval bij het avondeten een gaaf gesprek aan tafel. Uitzending gemist? Op de website www.rtvkatwijk.nl is alles na afloop terug te beluisteren.

Afbeelding