Ds. Wijnhorst neemt afscheid van wijk Sion

Afscheid n Op zondag 13 september zullen dominee en mevrouw Wijnhorst afscheid nemen van de hervormde wijkgemeente Sion. Na zeven jaar Katwijk vertrekken ze naar het Zeeuwse Krabbendijke. Door de coronamaatregelen zullen de afscheidsdienst en het persoonlijke afscheid anders verlopen dan gebruikelijk.

Komend van Veenendaal werd ds. F. Wijnhorst op 14 april 2013 bevestigd als predikant in Katwijk. Zo werd een jarenlange vacature in de wijkgemeente Sion eindelijk vervuld. In korte tijd heeft dominee Wijnhorst de wijk weten op te bouwen met aansprekende preken en een zeer betrokken pastoraat. Zijn echtgenote had hier ook een actief aandeel in. Dus was het schrikken voor de hele wijk toen hij recent het beroep uit Krabbendijke aannam. Nu is er de aanvaarding dat hij overduidelijk zijn roeping heeft moeten volgen. Dominee en mevrouw Wijnhorst hebben met veel zegen zeven jaar in Katwijk mogen werken, al is verdriet hen niet gespaard gebleven. De wijkgemeente kijkt met veel dankbaarheid terug op deze jaren.


De afscheidsdienst zal plaatsvinden op zondag 13 september in de Nieuwe Kerk om 15.30 uur. Omdat door de coronamaatregelen het bezoekersaantal beperkt is, moeten alle belangstellenden zich net zoals bij de zondagse kerkdiensten tevoren aanmelden, wat mogelijk is vanaf maandag 7 september. Nadere mededelingen staan in de kerkbode en op www.hervormdkatwijk.nl Uiteraard is de dienst ook via internet te volgen.

Er wordt nog gezocht naar een coronabestendige manier om gemeenteleden persoonlijk afscheid te laten nemen. Dat zal op donderdag 10 september zijn in de Oude Kerk. Nadere mededelingen daarover staan ook in het kerkblad ‘Om de Oude Kerk”.


Concert in De Fontein

Musicus Hugo van der Meij geeft samen met andere muzikanten een zomerserie met instrumentale concerten in De Fontein aan de Willem de Zwijgerlaan.


Op vrijdag 28 augustus is het laatste zomerconcert. Hendrik van Veen & Hugo van der Meij staan dan garant voor ‘een avond ouderwets genieten!’.

Om te komen luisteren, dient u een mail met uw naam, adres, woonplaats en het aantal personen + concertdatum te mailen naar info@hugovandermeij.nl De entree bedraagt € 10,- voor volwassenen en € 7,- t/m 12 jaar. Aanvang 20.00 uur.