Zoekactie naar vermiste zwemmer

redding n Afgelopen donderdag alarmeerde het Kustwachtcentrum reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en de Katwijkse Reddingsbrigade.

Ter hoogte van de Katwijkse Branding Surfclub hadden meerdere personen, ver uit de kust, een zwemmer uit het oog verloren.


Naast de KNRM en de Reddingsbrigade werd er ook gezocht door de politie, een SAR-helikopter en een vliegtuig van de Kustwacht. Uiteindelijk is de zoekactie iom de Kustwacht beƫindigd nadat er niemand werd aangetroffen en er geen vermissingen bekend waren.


Zaterdag 22 augustus is het Kust-hulpverleningsvoertuig ingezet ter assistentie aan de de ambulancedienst op het strand tussen Katwijk en Wassenaar. Aldaar is een gewonde kitesurfer geholpen en vervoerd naar de ambulance.


Zoektocht na vinden brandend fietslampje

politie n De hulpdiensten hebben zondagavond rond half elf zoekslagen gemaakt in het water aan de Melkweg in Rijnsoever. Daar was melding gemaakt vanwege een brandend fietslampje in de sloot.

Omstanders vertrouwden het niet en waarschuwde de hulpdiensten. Die hebben het zekere voor het onzekere genomen en zijn het water ingegaan. Ook duikers van de brandweer uit Leiden kwamen ter plaatse. De zoekactie trok veel bekijks.


Uiteindelijk is er niemand gevonden. Hoe het brandende fietslampje het water in kon komen, is onduidelijk.