Vleermuizen zoeken in het Panbos

natuurexcursie n Het Natuurcentrum Katwijk houdt op zaterdagavond 29 augustus een vleermuis-excursie in het Panbos. Start: 21.00 uur.

Vleermuizen kun je zeker in de schemering nog goed zien, maar horen is een ander verhaal; de geluiden die vleermuizen maken zijn voor het menselijk gehoor veel te hoog. Om het ultrasone geluid toch hoorbaar te maken wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde bat-detector mee.

Zaterdagavondavond zal onder leiding van een gids geprobeerd worden om vleermuizen te laten zien en te horen in het Panbos. Verzamelen bij de ingang van Panbos aan de Wassenaarseweg, de start is om 21.00 uur. De excursie duurt ongeveer anderhalf uur.

Interesse? Dan zijn er een aantal belangrijke zaken. Vanwege corona kunnen er maximaal slechts 12 personen mee, en houden we goed afstand. De minimumleeftijd is acht jaar! Opgeven is verplicht: arjan@natuurcentrumkatwijk.nl

Met deze excursie doet het Natuurcentrum Katwijk mee aan de Nacht van de Vleermuis, een landelijk evenement dat elk jaar in Nederland wordt gehouden. In dit weekend zijn er verspreid over heel Nederland een kleine honderd vleermuis-excursies.


Netwerk Vrouwen van Katwijk

alv n Op dinsdag 1 september vindt de algemene ledenvergadering plaats. In maart stond de vergadering gepland maar door de coronacrisis is deze uitgesteld. De vergadering begint om 10.00 uur in Tripodia. De bijeenkomst kan helaas door een beperkt aantal leden worden bijgewoond. Hiervoor moeten de leden zich wel aanmelden bij het bestuur. Een andere mogelijkheid is de machtiging, die is bijgesloten in het gele boekje, ingevuld in te leveren bij één van de bestuursleden.