Wethouder Rien Nagtegaal (rechts) en projectadviseur Nick Johansson samen met initiatiefnemer Marleen Dijkdrent bij het Mini Voedselbos Katwijk. | Foto: pr
Wethouder Rien Nagtegaal (rechts) en projectadviseur Nick Johansson samen met initiatiefnemer Marleen Dijkdrent bij het Mini Voedselbos Katwijk. | Foto: pr Foto: pr

Thema-avond bij De Brug

loslaten n De Brug gaat weer starten met de thema-avonden en vanaf nu op de woensdagavond. Op 16 september gaat de thema-avond over ‘Loslaten’en is voor ouders, partners en overige familieleden van (ex-)verslaafden.

Het loslaten van de verslaving van uw kind of partner is noodzakelijk maar makkelijker gezegd dan gedaan. Wat maakt dit zo lastig en hoe kunt u leren dit toch te doen?

De avond zal begeleid worden door Leo Klinkenberg, begeleider bij De Brug. Het programma duurt van 19.15 tot 21.15 uur en wordt gehouden in de accommodatie aan de Schaepmanstraat 1. Er is parkeergelegenheid bij het nabijgelegen winkelcentrum Hoornespassage. Het aantal plaatsen is beperkt gezien wij ons graag aan de richtlijnen van het RIVM houden. Vooraf aanmelden is dan ook verplicht. Dit kan via telefoon 071-4033733 of via info@debrughelpt.nl. De toegang is gratis.


Nadere info over De Brug staat op www.debrughelpt.nl.


Kinderworkshops schilderen                        in Katwijks DUNAatelier

schilderen n Tijdens de vakantieperiode worden in het DUNAatelier (als het niet regent of stormt) iedere woensdag t/m 26 augustus workshops georganiseerd voor kinderen. Van 10.00 tot 11.30 uur zijn kinderen tussen 6 en 12 jaar welkom.

Deelname: 7.50 euro per kind, materiaal, wat te drinken en te snoepen inbegrepen. Oude kleding aanbevolen.


Opgeven

Vooraf opgeven kan in het DUNAatelier, telefonisch via 06 17210202, via www.schilderenaanzee.nl of via kunstvereenigingkatwijk@gmail.com. Het DUNAatelier is te vinden op het Duinplein, Boulevard Zeezijde 31, tegenover de Vuurbaak.


Natuur Weetjes Wandeling

wandeling n Natuurgids Moedertje Groen (Tessa Yanover) verzorgt op woensdag 19 augustus weer een Natuur Weetjes Wandeling door de duinen en over het strand.

Dit betekent struinen door de duinen en over het strand, terwijl in teams gestreden wordt wie de meeste weetjes weet. Omdat de Natuur Weetjes Wandeling ongeveer twee uur duurt en er een stuk gewandeld wordt is de minimale leeftijd 7 jaar.


De start is om 10.00 uur bij de parkeerplaats bij de Soefitempel, Zuidduinseweg 5. Deelnemers graag 10 minuten voor de start aanwezig zijn. Denk aan water en goede schoenen. Aan deelname aan de wandelingen zijn geen kosten verbonden. Aanmelden is verplicht. Dit kan per e-mail naar

caroline@natuurcentrumkatwijk.nl


Kijk-middag in Voedselbos

duurzaam n Mini Voedselbos Katwijk organiseert op vrijdagmiddag 28 augustus een Kijk-middag.


Belangstellenden kunnen een kijkje nemen bij deze vernieuwende en duurzame manier van voedsel kweken. De initiatiefnemers zijn bezig met het maken van een ontwerp, zodat zij en de deelnemers in het najaar gezamenlijk de aanleg kunnen doen. Marleen Dijkdrent: ‘Help je ook mee? Zodat ook jij straks jouw eigen gezonde groente en fruit kunt plukken?’

‘Voedselbossen zijn een zelfvoorzienend systeem dat met de natuur meewerkt, zorgt voor een betere bodem en de biodiversiteit terugbrengt. Het leert ons weer respectvol om te gaan met natuur’, vertelt Dijkdrent over het initiatief, waar wethouder Rien Nagtegaal en projectadviseur Nick Johansson van de gemeente Katwijk ook al een bezoekje hebben gebracht.


De Kijk-middag is op vrijdag 28 augustus van 16.00 tot 18.00 uur in de Duinvallei. ingang tegenover het Shell-station.