Expositie DUNAatelier “Duinen, zee, reddingsbrigade”

expositie n Stichting Kunstvereeniging Katwijk organiseerde in juli het evenement “Katwijk En Plein Air, schilderen aan zee” in verband met corona in aangepaste vorm.

In plaats van vijftien kunstenaars uit binnen- en buitenland kwamen alleen Nederlandse kunstenaars in twee groepjes van vijf naar Katwijk. De aan de “Katwijkerkring” verbonden kunstenaars werden uitgenodigd tot eind augustus schilderijen in te leveren. Hierdoor groeit de tentoonstelling in het DUNAatelier steeds verder.

De Amsterdamse Marijke van Oostrum was een van de kunstenaars die hier gehoor aan gaf met “Duinen, zee, reddingsbrigade”. Sober geschilderd en met heldere kleuren geeft zij haar impressie van de kust.


De tentoonstelling is tot eind september te zien in het DUNAatelier dat van donderdag t/m zondag tussen 14.00 en 17.00 uur open is. De toegang is gratis.

In verband met corona mogen acht bezoekers tegelijk naar binnen. De penselen bij de ingang geven aan hoeveel mensen er nog naar binnen kunnen (1 penseel per persoon). Er is een looproute gemaakt en bij de ingang staat desinfectans voor de handen.

Het DUNAatelier is te vinden op het Duinplein, Boulevard Zeezijde 31, tegenover de Vuurbaak.


Vakken om fietsen te parkeren in Badcentrum

fietsparkeren n De gemeente start met het aanbrengen van tijdelijke fietsvakken in het kernwinkelgebied aan zee. In de Princestraat, Emmastraat en de Badstraat is nu niet altijd duidelijk waar fietsen wel of niet geparkeerd mogen worden.

Het fietsparkeren zorgt al geruime tijd voor overlast in het centrum. Door het foutparkeren van fietsen en scooters ontstaan onveilige situaties en zijn winkels niet altijd goed bereikbaar.

In het najaar evalueert de gemeente het parkeren en de mobiliteit in het kernwinkelgebied van Katwijk aan zee. Vooruitlopend op deze evaluatie is vanwege de overlast besloten alvast tijdelijke fietsvakken aan te brengen. Deze tijdelijke fietsvakken worden komende maanden gemonitord door handhaving en deze informatie wordt gebruikt voor het bepalen van de definitieve inrichting. Het kan zijn dat daarom de definitieve inrichting voor de fietsvakken anders zal zijn dan nu in de tijdelijke situatie het geval is.

In overleg met de winkeliersvereniging Zeezijde, horecaondernemers en winkeliers zijn de locaties voor de tijdelijke fietsvakken Princestraat, Badstraat, Andreasplein, Emmastraat. Verder komen bij de toegangswegen naar het winkelgebied tekstborden. Deze tekstborden geven aan dat fietsen geparkeerd moeten worden op de daarvoor aangegeven plaatsen.