Op de Boulevard stond een prachtig opgemaakt auto om de Flower Parade van 2021 aan te kondigen. | Foto: PR
Op de Boulevard stond een prachtig opgemaakt auto om de Flower Parade van 2021 aan te kondigen. | Foto: PR Foto: PR

Flower Parade in 2021 zeker weer op de agenda

corso n Met Katwijk en Noordwijk in de ban van het zontoerisme, stonden op de Katwijkse en Noordwijkse Boulevard prachtige en opvallend glimmende personenauto’s, getooid met arrangementen van prachtige zomerbloemen.

In Katwijk en Rijnsburg waren de prachtige wagens opgemaakt door arrangeurs van de Flower Parade met medewerking van de Agrarische Vereniging Katwijk. De mensen vergaapten zich volop rond de wagens en er werd menig foto gemaakt.


In Noordwijk was de personenauto opgestoken door Jessica Keet en stond in de ‘bloemenkunst’ te lezen dat de uitgestelde bloemenevenementen volgend jaar gewoon weer op de agenda zullen worden geplaatst.


Bewondering

Tijdens een ter plekke door de stichting Bloem en Zee georganiseerde persbijeenkomst waren sponsoren, bestuurders van de Rijnsburgse ‘Flower Parade en wethouder Roberto ter Hark aanwezig.


Zij werden verwelkomd door gastheer/directeur Jaap Liethof die zijn bewondering uitte voor de passie waarmee ‘Bloem en Zee’ zich al 25 jaar actief inzet voor de Bloemenbadplaats Noordwijk.

Vooruitblik

Voorzitter Alfons Morsink somde evenementen op die in Noordwijk inmiddels niet kon worden uitgevoerd. Voor de actualiteit ging het daarbij om het traditionele Bloemenfestival en de Flower Parade. Morsink bleek hoopvol en bevestigde nog eens dat, wanneer het volgend jaar allemaal weer normaal is, alles weer gewoon gaat plaatsvinden. Wethouder Roberto ter Hark reageerde daar heel positief op. Hij roemde de creativiteit en de vasthoudendheid van het corsobestuur Rijnsburg en stichting Bloem en Zee. Hij zegde vanuit de gemeente een vroegtijdige vooruitblik richting 2021 toe, waarbij de ervaringen van nu moeten worden betrokken.


Flower Parade

Voorzitter Dirk Hoogervorst memoreerde dat zijn bestuur al snel het besluit nam om de Flower Parade van dit jaar uit te stellen. Hij liet weten dat ook in Katwijk en Rijnsburg ‘corsowagens’ werden opgesteld en dat daartoe een campagne op de sociale media en in de kranten werd gestart. Om ook de strandgasten op de hoogte te stellen vloog zaterdag en zondag een reclamevliegtuig met info boven de overvolle stranden van Noordwijk, Katwijk en Wassenaar.


Vrijdag compilatie op tv

Onder het motto ´toch een beetje corso´ werd het publiek er attent op gemaakt dat de Flower Parade er volgend jaar weer is. De geplaatste met bloemen versierde auto´s, eentje langs de Noordwijkerweg in Rijnsburg en de Boulevard in Katwijk en Noordwijk onderstreepten dat nog eens. Ook Omroep Max deed een duit in het zakje. Vrijdag werd om 17.05 uur een compilatie uitgezonden van de parades van 2016 t/m 2019. Deze uitzending is nog na te zoeken op uitzending gemist. Zo blijven de herinneringen aan mooie bloemencorso´s toch zichtbaar.


Enquête

Wilt u helpen de parade nog mooier te maken? Dat kan door het invullen van de enquête. Deze is te vinden op de website van het bloemencorso: www.rijnsburgscorso.nl. Klik op de link en vul de enquête in. De resultaten zullen gebruikt worden om de parade te verbeteren. Met z´n allen maken we de Flower Parade nog mooier!


Nieuw beweegprogramma                                bij AV Rijnsoever

bewegen n Na een succesvolle eerste cursus start op zaterdag 29 augustus de tweede cursus Fitstap.

FitStap is een nieuw, uniek beweegprogramma opgezet door de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Het doel van FitStap is dat deelnemers zich in twaalf weken (weer) fit en vitaal voelen. Daarbij is niet alleen voldoende beweging belangrijk. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam staat centraal.

Op zaterdag 29 augustus om 09.30 uur start de tweede FitStap-cursus in Katwijk. Gecertificeerd FitStap coach Wilma Ouwehand helpt de deelnemers om zich vitaler, fitter en gezonder te voelen. Of je nu al een basisconditie hebt of niet. Of je gezond bent of rekening moet houden met een beperking. FitStap is leuk én haalbaar!


Zelf je training plannen

De deelnemers trainen gedurende het programma één keer per week in een groep, onder begeleiding van FitStap coach Wilma Ouwehand. Tijdens de trainingen is er – naast beweging – ook aandacht voor voedingskennis, motivatie/coaching en cognitieve fitness. Daarnaast trainen de deelnemers twee keer in de week zelfstandig. Deze momenten kunnen zij zelf inplannen. Ook gaan de deelnemers aan de hand van opdrachten en tips actief in de weer met het aanpassen van hun leefstijl.


Gratis app

Via een gratis app worden de deelnemers gemotiveerd en hebben ze contact met elkaar en met de coach. Naast fysieke bijeenkomsten vindt er dus ook online, interactieve ondersteuning plaats. Het verkrijgen van inzicht, vergroten van het zelfvertrouwen, laagdrempeligheid, haalbaarheid en plezier staan bij FitStap voorop.


FitStap coach

FitStap coach Wilma Ouwehand is wandeltrainster bij AV Rijnsoever sinds 2013. Er zijn meerder groepen, waaronder een 55+ groep in samenwerking met Welzijnskwartier. Tevens bestaat er de mogelijkheid om te trainen voor een meerdaagse, waaronder de Nijmeegse Vierdaagse. De wandeltrainingen vinden plaats in Katwijk en Valkenburg. Meer informatie is te vinden op www.avrijnsoever.nl.