Voorzitters-wisseling Katwijks Museum/Genootschap Oud Katwijk

bestuur n Op vrijdag 31 juli vond tijdens de Algemene Ledenvergadering van het Genootschap Oud Katwijk (GOK) de wisseling plaats van de voorzitter van het Genootschap en de Stichting Katwijks Museum. Na twintig jaar voorzitterschap droeg Hans Schonenberg het stokje over aan Cor Zwaan.

In zijn afscheidswoord blikte Hans Schonenberg terug op deze periode. Hij gaf aan met een goed gevoel afscheid te nemen en nam de gelegenheid te baat om alle medewerkers, bestuursleden en leden van de Raad van Toezicht te bedanken voor hun inzet. Tevens bedankte hij zijn echtgenote voor haar ondersteuning. Met het oog op de nabije toekomst gaf Schonenberg aan dat de toekomst van het Genootschap Oud Katwijk/Katwijks Museum niet zonder zorgen zal zijn, zowel in deze tijden van Covid-19 als in het kader van de bezuinigingsplannen van de gemeente. Desondanks sprak hij uit het volste vertrouwen te hebben in de toekomst van het Katwijks Museum en de nieuwe voorzitter.

De kersverse voorzitter, Cor Zwaan, dankte zijn voorganger voor zijn vertrouwen en benoemde een groot aantal wapenfeiten, die onder leiding van Hans Schonenberg zijn gerealiseerd. Ook stond Cor Zwaan uitvoerig stil bij de passie van zijn voorganger voor de schilderkunst in relatie tot Katwijk en de betekenis die dit heeft voor zowel het Genootschap als voor het Katwijks Museum.

Met goedkeuring van de ledenvergadering werd Hans Schonenberg benoemd als erelid van het Genootschap Oud Katwijk. Wanneer de omstandigheden daartoe gelegenheid geven zal, ook voor relaties, een feestelijk afscheid voor Hans Schonenberg worden georganiseerd. Op die manier wil het Genootschap Hans Schonenberg, met zijn enorme staat van dienst en zijn belangrijke waarde voor het Genootschap, het museum en de gemeente Katwijk, nadrukkelijk in het zonnetje zetten.


Aanmelden voor nieuwe cursussen         van K&O

Tekenen en schilderen

Mensen, dieren, vormen en kleurige landschappen. Hoe maak je een mooie tekening of een boeiend schilderij? In deze cursus tekenen en schilderen we naar de natuur en naar de fantasie. Je leert alles over compositie, lijnvoering, structuren, kleurenleer, vormleer, licht, schaduw, dieptewerking en perspectief. We werken met verschillende materialen als houtskool, potlood en acrylverf.


De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Start: dinsdag 15 september. Tijd: 19.30-21.30 uur. Kosten: 12 lessen voor € 156,-.


Bewegen is gezond !

Op een leuke en gezellige manier aan uw conditie werken? Dat kan bij K&O! In september starten op maandagmiddag de cursussen Sport je fit.


De lessen beginnen met een warming-up en worden vervolgd door een vet verbrandend / conditie verbeterend gedeelte op muziek. Ook worden de spieren versterkt door middel van spierversterkende oefeningen. En als afsluiting worden alle spieren goed gestretcht.


Start cursussen: maandag 21 september. Tijden: 13.30-14.30 uur of 14.45-15.45 uur. Kosten: 26 lessen voor € 161,-

U kunt eventueel een gratis proefles volgen om te ervaren wat de cursus inhoudt. Indien u een proefles wilt volgen, meld u zich dan aan bij ons kantoor aan de Sluisweg (tel. 071-4016400) Geopend vanaf 24 augustus van ma. t/m vr. van 9.00 – 12.00 uur.


Kleding maken

Gezellig in een vaste groep werken aan een zelf gekozen kledingstuk ? En dit alles met de hulp van een ervaren docente ? Dat kan bij K&O.


Deze cursus is voor iedereen die de grondbeginselen van het kleding maken onder de knie willen krijgen, bijvoorbeeld: maat nemen, leren overnemen en lezen van patronen.

Voorwaarde is dat men om kan gaan met de naaimachine. Ook degenen die al wat kunnen naaien maar hulp nodig hebben bij moeilijke dingen zijn welkom.


Start cursussen : donderdag 10 september of donderdag 17 september. Tijden : 9.00-12.00 uur. Kosten : 12 lessen voor € 167,- Let op : De lessen zijn 1x in de 14 dagen.


Voor uitgebreide informatie en direct inschrijven:

www.kenokatwijk.nl