SBO de Windvang zal de komende twee jaar lesgeven op een andere locatie. | Foto: PR
SBO de Windvang zal de komende twee jaar lesgeven op een andere locatie. | Foto: PR Foto: PR

SBO de Windvang naar andere locatie

Katwijk n In de eerste week van de zomervakantie is basisschool SBO de Windvang verhuisd naar de hun tijdelijke onderkomen in de voormalige Prins Mauritsschool.

In het pand, gelegen aan de Nolenstraat zijn de afgelopen maanden, in goed overleg met de gemeente Katwijk, meerdere aanpassingen gedaan. Met deze aanpassingen voldoet het gebouw aan alle eisen en wensen om ook de komende twee jaar goed onderwijs te geven.

De leerlingen namen op 16 juli definitief afscheid van het oude gebouw aan de Van Lierestraat. De dag erna is de verhuizing van de school zelf van start gegaan. In de week van 20 juli hebben de verhuizers alle meubels verhuisd en is firma Van Noort Infra uit Rijnsburg begonnen met het grondig opknappen van de twee schoolpleinen. Hierbij verplaatsen zij tevens alle speeltoestellen van de Van Lierenstraat naar de Nolensstraat.

Naar verwachting zal basisschool SBO de Windvang de komende twee jaar in de voormalige Prins Mauritsschool verblijven. In de tussentijd zullen de school en de gymzaal aan de Van Lierestraat gesloopt worden en opnieuw worden opgebouwd tot Integraal Kind Centrum (IKC+) met een geïntegreerde sportzaal. De verwachting is dat SBO de Windvang in de zomer van 2022 weer terug verhuist naar de voor hen bekende plek aan de Van Lierestraat.


Ferox weer volop aan de slag

Sloeproeien n Zodra het buitensporten op 1,5 meter mocht, werd er binnen Roeivereniging Ferox gekeken naar de mogelijkheden om de training weer op te starten. Met inachtneming van stikte maatregelen, gingen recreanten- en wedstrijdteams aan de slag met een stuurman/vrouw en slechts drie roeiers per sloep. De mini-teams genoten van een uurtje bikkelen op het water. Dit gaf ook de nodige ontspanning.

Het nieuws dat vanaf 1 juli de 1,5 meter in de sloep losgelaten mocht worden werd met gejuich ontvangen. Meer mankracht in de sloep roeit toch prettiger. Met de nodige richtlijnen en oog voor elkaars veiligheid werd door de teams de afstand en kracht weer rustig opgebouwd.

Inmiddels bereiden de wedstrijdteams zich voor op de eerste wedstrijden van dit roeiseizoen. Dankzij de sponsors Kaptein Orthopedie en Apotheek Rijnsburg kunnen de teams in de Azorean High in nieuw tenue de strijd aangaan met andere sloepen. 12 september staat de Zwartewaterrace op het programma. De veiligheid van alle deelnemers is het uitgangspunt van deze wedstrijd, die er anders uit zal zien dan voorgaande jaren.