Afbeelding
Foto:

Sjaloomschool neemt afscheid van directeur Raymon Hoek

afscheid n Na elf jaar op de Sjaloomschool, waarvan drie jaar als directeur heeft meester Raymon Hoek afscheid genomen. De school werd daarom een dag omgetoverd tot Camping Bicyclette.

Met een echte caravan en vele tentjes was het een waar spektakel voor de leerlingen op het schoolpein. Daar hoorden natuurlijk ook diverse activiteiten bij die bij het thema pasten. De was ophangen, een fietsparcours, de afwas doen etc. Ook was er een heus animatieteam die onder andere de ochtendgymnastiek verzorgde en er een waar feest van maakte. De kinderen hebben verder volop genoten van een pannenkoek van het crêpe palais, een springkussen en andere gezelschapsspellen.


Vanwege de coronamaatregelen kon er niet op de gewoonlijke manier afscheid worden genomen door de ouders, dus is meester Raymon in de bakfiets gezet en met de leerlingen in een optocht door de wijk gegaan. Alle belangstellenden aan de kant van de weg hebben de meester daardoor een afscheidsgroet kunnen brengen.


Afscheid van RKBS de Horizon in Hollywoodstijl

film n Kruip in de huid van Carice van Houten en Jeroen Krabbé, zo voelde het voor de kinderen van groep 8 van RKBS de Horizon dinsdagavond 14 juli toen ze voor de laatste keer over de rode loper hun basisschool feestelijk gekleed binnenliepen. Dat was voor de première van hun speelfilm ‘De diamantroof’, die met hen als acteurs was gemaakt.

Hun ouders konden in diverse lokalen in hun eigen bioscoopzaal, onder het genot van een hapje en een drankje, op een veilige afstand het speelfilmdebuut van hun kind(eren) op deze originele en creatieve afscheidsavond volgen.

Met een klaterend applaus, mooie terugblikkende woorden van de leerkrachten als filmproducenten, verlieten na een heerlijke filmavond de acteurs van groep 8 hun basisschool op weg naar de welverdiende zomervakantie gevolgd door later het voortgezet onderwijs.


Speelfilm

RKBS de Horizon heeft samen met ‘De Zintuigfabriek’ van musical 'De diamantroof' deze film gemaakt. Het filmen met een professionele cameraploeg was even wennen voor de kinderen die iemand met 'een skere telefoon' hadden verwacht. Liedjes inzingen in een professionele studio, dansjes instuderen, filmen op een echte filmset en voor het eerst een meisje knuffelen, het kwam allemaal voorbij. ,,Intensief, maar wel heel leuk”, vertelde juf Shirley van groep 8. Ook het acteertalent van de kinderen was een grote verrassing voor de ouders.


Tekenbende in Zomerbieb

workshop n Kinderen en tekenen. Het is een combinatie die voor heel veel plezier zorgt. Speciaal voor al die kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar die graag tekenen en samen op ontdekking willen gaan, organiseert Bibliotheek Katwijk met Creakids Katwijk een zomerse tekenworkshop. Wees erbij op vrijdag 24 juli van 10.30 tot 12.00 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Er kunnen acht kinderen hun tekenhart ophalen.

In de workshop leren de kinderen, onder leiding van kunstenares Marleen Dijkdrent, hoe je schelpen kunt tekenen of je eigen boekenheld kunt ontwerpen. Of hoe je een zonnig strand kunt maken met pastelkrijt. Superleuk om met elkaar aan de slag te gaan met zomerse tekenactiviteiten. Samen met Marleen wordt het één groot en gezellig tekenfeest in de bibliotheek. Een fijne ochtend vol fantasie!

Tekenaars in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar kunnen meedoen aan deze leuke tekenworkshop in het kader van de Zomerbieb. De workshop wordt gehouden op 24 juli van 10.30 tot 12.00 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Deelname: € 5,-. Er zijn acht plaatsen beschikbaar. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl

Afbeelding