Afbeelding
Foto:

Reserveren hoeft niet meer in r.k kerk

joannes n Op vrijdag 10 juli hebben de bisschoppen nieuwe regelingen verspreid over het vieren in de Katholieke Kerk in deze coronatijd. Het goede nieuws is dat vooraf reserveren voor één van de 85 plaatsbewijzen niet meer hoeft.

Leen de Best, voorzitter van de beheercommissie van de parochiekerk van de H. Joannes de Doper te Katwijk: "De maximale capaciteit van ons kerkgebouw is met de in acht genomen veilige afstand van anderhalve meter dus minder dan honderd. Kerkgangers hoeven zich dus vanaf heden alleen nog maar aan te melden bij de kerkdeur en na een korte gezondheidscheck door onze coördinator van dienst mogen ze naar binnen. Dit is alles onder het voorbehoud dat we echt maximaal 85 kerkgangers bij elke viering mogen en kunnen toelaten. Als er een mogelijke tweede coronagolf komt, moeten we weer met reserveringen gaan werken.

Ons kerkgebouw blijft ook nu nog zeven dagen per week open van 11.00 tot 12.00 uur waar u kunt komen voor gebed, stilte, een moment van bezinning zo ook een kaarsje kunt aansteken voor iets of een dierbare. Hou voor alle actuele informatie www.joannesdedoper.nl maar goed in de gaten.”