Ondanks de coronacrisis vierden de kinderen van SBO de Windvang een geweldig eindfeest. | Foto: PR
Ondanks de coronacrisis vierden de kinderen van SBO de Windvang een geweldig eindfeest. | Foto: PR Foto:

SBO de Windvang toont eindfilm

film n Afgelopen woensdag 15 juli hebben de kinderen van SBO de Windvang wel op een heel bijzondere manier afscheid genomen van hun tijd op de basisschool.

In samenwerking met bioscoop de Muze in Noordwijk namen de kinderen afscheid in de bioscoopzaal. Ondanks de coronacrisis hebben de leerkrachten van de eindgroep besloten tóch een eindfilm met de kinderen te maken, zodat zij later ook nog een mooie herinnering hebben aan hun laatste jaar op de basisschool. De leerkrachten zijn uitermate betrokken geweest en wilden heel graag, naast het kamp wat in de eerste week van juli plaatsvond op de Veluwe, ook nog een eindfilm opnemen. De scenes van de eindfilm zijn door de leerkrachten zelf opgenomen en later gemonteerd tot een complete film voorzien van passende foto’s en hilarische bloopers.


“Doordat het voor de leerlingen zo’n bijzonder schooljaar is geweest, is er gekeken of de eindfilm op een speciale manier vertoond kon worden. Bioscoop de Muze bleek de ideale plek te zijn, waarbij de film op een geweldig groot scherm en met goed geluid, vertoond kon worden.” Aldus directeur Vincent van der Kooij.


Door de grootte van de zaal konden alle teamleden en natuurlijk ook alle ouders en verzorgers genieten van een prachtige voorstelling en genieten van een passend afscheid.


Grip verwelkomt vijftien nieuw opgeleide vrijwilligers

Maatjes n Grip op de Knip heeft vijftien nieuwe schuldhulpmaatjes verwelkomd. De vrijwilligers kregen van wethouder Adger van Helden deze week het certificaat, dat nodig is om inwoners van de gemeente Katwijk te helpen bij schuldenproblematiek.


De nieuwkomers zijn hard nodig om de verwachte stroom hulpvragers aan te kunnen. Voorzitter Aad van der Hout van Grip verwacht vanwege de coronacrisis in het najaar veel mensen die hulp nodig hebben. “Eerlijk gezegd had ik de stroom eerder verwacht, maar ik denk dat burgers die in nood verkeren te hulp zijn geschoten, bijvoorbeeld door familie. Maar dat kan natuurlijk niet blijven voortduren. Ik lees dat er overal in het land ontslagen vallen. Dan weet je dat er in Katwijk ook problemen zijn.”

In de gemeente zijn 4000 gezinnen met betalingsproblemen. Daarvan stapt slechts een klein deel naar Grip om hulp te krijgen. Schuldhulpmaatjes helpen om beter inzicht te krijgen in de financiële administratie. Dat moet dan wel op tijd gebeuren. Wie reeds in de schuldhulpverlening zit, is te laat. Grip heeft er bij de wethouder op aangedrongen om wat te doen aan preventie. Van der Hout: “De gemeente kan daar er rol in spelen.” De wethouder geeft dat toe, maar Van Helden zegt dat er hij ook heeft te maken met de wetmatigheid van het probleem.


Tijdens de bijeenkomt deze week in Paviljoen Zomers refereerde de wethouder aan het al eerder in de raadscommissie geuite verzoek van Grip om aandacht te geven aan het voorkomen van schulden. De commissie was het trouwens eens met de zienswijze van Grip. Van Helden zei dat ‘hij daardoor wordt geprikkeld’.

Meer zegde de wethouder echter niet toe. Vervolgens richtte hij zich tot de nieuwe ploeg schuldhulpmaatjes. “Laten we samen de armoede aanpakken. Jullie zijn daarin belangrijk, ik ben trots en het dorp drijft op jullie. Als jullie op toestanden stuiten waarvan je vindt ‘dat dit echt niet kan’ dan moeten jullie dit aan ons teruggeven en gaan we er wat aan doen.”


Blauwe Vlag alleen voor jachthaven

haven n Hij wappert weer als het goed is, de Blauwe Vlag in de Jachthaven Katwijk. Al jarenlang kan daar het dundoek trots worden gehesen, waar de stranden van Katwijk het zónder moeten doen.

De gemeente vraagt het internationale keurmerk niet eens meer aan voor de beide stranden van Katwijk, hoewel aan de meeste normen ruimschoots wordt voldaan. Het grootste minpunt is het zwemwater voor het strand, dat na hevige regenval via het gemaal wordt vervuild met riolering-overstort.

Woensdag werd bekend wie dit jaar allemaal de Blauwe Vlag 2020 krijgt. Dat zijn dit jaar in Nederland 128 jachthavens en 54 stranden.

Afbeelding