Bibliotheken maandag gesloten

dicht n Vanwege werkzaamheden aan het bibliotheekautomatiseringssysteem zijn alle vestigingen van Bibliotheek Katwijk op maandag 6 juli gesloten. Dat betekent dat de Hoofdbibliotheek, Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, Bibliotheek Rijnsburg en Bibliotheek Valkenburg die dag dicht blijven voor publiek.

Ook in de vestigingen van de Bibliotheek op school in de diverse basisscholen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zullen op 6 juli geen uitleenhandelingen plaatsvinden. Reserveren en verlengen is van zaterdag 4 juli om 17.00 uur t/m dinsdag 7 juli om 10.00 uur niet mogelijk. Op dinsdag 7 juli zijn alle vestigingen gewoon weer open.


Serie: Mijn tuin, mijn trots

zomerserie n Door de coronacrsis kon de Open Tuinenroute niet doorgaan. Er zijn veel prachtige tuinen van velerlei aard in Katwijk te vinden. En een echte tuinenliefhebber is natuurlijk heel erg trots op zijn eigen tuin. In het aanleggen en onderhouden ligt heel veel passie. Heel veel tijd wordt hieraan besteed.

In de zomerserie 'Mijn tuin, mijn trots' wil de redactie een podium geven aan tuiniers en hun tuinen. Wie in deze - zeg maar - tuinenroute op papier zijn of haar tuin wil presenteren is hartelijk welkom om contact op te nemen met redacteur Cor de Mooy. Dat kan via tel. 06-13017660 en redactie@katwijkspeciaal.nl Vertelt u vooral even beknopt iets over uw tuin. Het zou erg leuk zijn als u een foto meestuurt.


Vuurbaak gesloten

dicht n Wat in tientallen jaren niet is voorgekomen is nu aan de orde: de Vuurbaak moet zijn deuren dit seizoen vanwege corona sluiten.


De ruimte is zodanig beperkt dat anderhalve meter afstand houden niet uitvoerbaar is. De opgang naar boven en het interieur is te smal, bezoekers kunnen elkaar nauwelijks of niet passeren op genoemde afstand.

In het Katwijks Museum is in de Blommerszaal een klein foto-overzicht te bekijken m.b.t. de Vuurbaak en zijn geschiedenis.