R-k kerk viert weer

hervatting n In de Katwijkse parochiekern van de H. Joannes de Doper zijn met ingang van woensdag 10 juni de publieke liturgievieringen op woensdag, zaterdagavond en zondagochtend hervat.

In gezamenlijkheid hebben de Nederlandse bisschoppen op 20 mei het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ vastgesteld. De vieringen worden hervat met maximaal dertig gelovigen en met inachtneming van alle andere richtlijnen van het RIVM. Vanaf Sacramentszondag wordt ook de communie uitgereikt.

Op www.joannesdedoper.nl staat in het bericht ‘Richtlijnen tijdens de viering als u aanwezig bent’ te lezen welke regels er gelden om ieders veiligheid te kunnen waarborgen. Daar vindt u ook de link naar hoe u een plek kunt reserveren, want dat is noodzakelijk om één van deze maximaal dertig kerkgangers per viering te kunnen worden. Zonder een aangeleverd plaatsbewijs kunt u immers niet aan deze vieringen deelnemen. Mogelijk wordt het aantal kerkgangers per viering per 1 juli landelijk opgeschaald naar honderd.


Ook na alle versoepelingen zijn tot nader order alle kerkgebouwen van de parochie van de H. Augustinus nog steeds open. De Katwijkse r.-k kerk is open van zondag t/m zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur. Deze openstelling is er voor gebed, om een moment tot bezinning te komen of om een kaarsje op te steken voor een dierbare of iets bijzonders.


Aangehouden voor autodiefstal, vernieling en handelen in drugs

opgepakt n De politie heeft vrijdag een 17-jarige jongen uit Leiderdorp aangehouden voor een stelen van een auto, vernielingen en handelen in harddrugs. Dat meldt de politie Leiden Noord op Facebook. De verdachte is in Katwijk opgepakt.

Agenten hadden een onderzoek ingesteld naar een diefstal van een personenauto. De verdachte die in beeld kwam was de 17-jarige jongen uit Leiderdorp. Hij werd uitgenodigd aan het bureau voor het afleggen van een verklaring maar weigerde te verschijnen. In de tussentijd bleek uit onderzoek van de politie Katwijk dat dezelfde persoon een vernieling had gepleegd in Katwijk. Ook werd hij verdacht van het handelen in harddrugs.

Vrijdag zagen agenten de verdachte fietsen door Katwijk. Hij werd direct aangehouden voor de drie zaken. Aan het bureau kwam er als verrassing nog een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs uit zijn onderbroek. De drugs hadden een straatwaarde van ruim 3500 euro.