Wandeling door de duinen

Berkheide n Woensdagavond 1 juli organiseert het IVN regio Leiden i.s.m. Stichting Duinbehoud de eerste zomeravondwandeling van dit jaar door het prachtige duingebied Berkheide, gelegen tussen Katwijk en Wassenaar.

Diverse gidsen nemen u mee en vertellen onderweg over het oude zeedorpenlandschap met de kleine akkers en over andere sporen die in de loop der eeuwen achter zijn gelaten. Ontdek de bijzondere plantensoorten van dit cultuurrijke landschap en als u geluk heeft ziet u onderweg misschien wel een ree of een vos!

Vanwege het coronavirus worden per gids maximaal 4 deelnemers meegenomen zodat de 1,5 meter afstand gewaarborgd is. Dat heeft tot gevolg dat aanmelden verplicht is. Dat kan, het liefst per e-mail (h.doornebal@ziggo.nl), of per telefoon (0252-375160). Geef dan uw naam op en het aantal deelnemers die zich opgeven. De wandeling start om 19.30 uur bij de Soefietempel aan de Zuidduinseweg 7 en duurt ca. 2 uur.

Advies: kom zo mogelijk op de fiets, er is parkeergeld verschuldigd als u met de auto komt. De wandelingen zijn gratis.


Bibliotheken        op 6 juli gesloten

sluiting n Vanwege werkzaamheden aan het bibliotheekautomatiseringssysteem zijn alle vestigingen van Bibliotheek Katwijk op maandag 6 juli gesloten. Dat betekent dat de Hoofdbibliotheek, Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, Bibliotheek Rijnsburg en Bibliotheek Valkenburg die dag dicht blijven voor publiek. Ook in de vestigingen van de Bibliotheek op school in de diverse basisscholen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zullen op 6 juli geen uitleenhandelingen plaatsvinden. Reserveren en verlengen is van zaterdag 4 juli om 17.00 uur t/m dinsdag 7 juli om 10.00 uur niet mogelijk. Op dinsdag 7 juli zijn alle vestigingen gewoon weer open.