Afbeelding
Foto:

Nieuw: 3x3 leaderopleiding bij Grasshoppers

Basketbalvereniging n Grasshoppers, Welzijnskwartier Katwijk en 3x3 Unites willen van 3x3 basketball een structurele activiteit maken voor jongeren op de sportpleintjes in Katwijk. 3x3 Unites is een stichting die krachten bundelt om deze populaire urban sport in Nederland groter maken.

Met dit initiatief sluiten de samenwerkende partijen aan op twee belangrijke ambities van het Sportakkoord Katwijk Beweeg!: Meedoen en leren omgaan met elkaar, en Gezondheidsbevordering. De eerste belangrijke stap hierin is gezet met de door de Nederlandse Basketball Bond in samenwerking met 3x3 Unites mogelijk gemaakte 3x3 Leader Course. Deze is op donderdag 4 juni van start gegaan en wordt gefinancierd vanuit FIBA.

De opleiding wordt gegeven op het sportpleintje De Goerie. Twaalf speelsters van Grasshoppers volgen de acht weken durende opleiding, die wordt gegeven door Kasper Averink, voormalig ZZ-Leiden en Grasshoppersspeelster Karin Kuijt, lid van de nationale 3x3 selectie en vaste waarde van de nationale 5-5 en 3x3 selectie en het Eredivisie damesteam van Grasshoppers.

De opleiding wordt afgesloten met een proeve van bekwaamheid. Het behaalde diploma is gecertificeerd door NOC*NSF en de Nederlandse Basketball Bond. Na afsluiting van de opleiding gaan 3x3 Unites, Welzijnskwartier/afdeling Sport, Grasshoppers en de Leaders-in-opleiding onder begeleiding vanaf de zomervakantie tot aan december op diverse pleintjes 3x3 basketball-activiteiten aanbieden.