Afbeelding
Foto: SKvD

Duurzame voucher voor Katwijkse huiseigenaren

klusbon n Inwoners van Katwijk ontvangen deze maand een brief met daarin een voucher met een tegoed van 70 euro. Dit bedrag is te besteden bij een aangesloten bouwmarkten in de buurt en is bedoeld voor artikelen om het huis duurzamer en comfortabeler te maken.

De gemeente kan deze vouchers aanbieden, omdat die vanuit het Rijk een bijdrage uit de RRE-subsidie (regeling reductie energiegebruik) heeft gekregen. De voucher is te besteden aan verduurzamingsartikelen bij aangesloten bouwmarkten in de buurt.

Wethouder Jacco Knape (Duurzaamheid): 'Met de RRE-subsidie kunnen we zorgen dat huiseigenaren in de gemeente Katwijk de eerste stappen kunnen zetten naar een duurzamere woning, simpelweg door wat kleine aanpassingen in huis aan te brengen. Die kleine veranderingen kunnen uiteindelijk veel opleveren, voor de portemonnee, voor het wooncomfort, en voor een milieuvriendelijkere toekomst.' De actie gericht op particuliere huiseigenaren.


Negatief zwemadvies langs kust door spuien

zorgelijk n Langs de kust van Katwijk is zondag een negatief zwemadvies afgegeven. Zaterdagavond heeft het Willem-Alexander gemaal water gespuid uit de uitwatering.

Het negatieve advies telt voor alle twee de zwemplekken. De gemeente heeft onlangs in een brief aan de gemeenteraad zorgden geuit over de waterkwaliteit. Vanwege de uitwatering is de waterkwaliteit zorgelijk.