Horeca mag terrassen uitbreiden

versoepeling n De horecaondernemers in Katwijk krijgen van de gemeente de mogelijkheid om hun terras uit te breiden. De gemeente hoopt op deze manier de horecaondernemers te helpen.

Door de afstandsregel van 1,5 meter kunnen die ondernemers namelijk minder tafeltjes kwijt dan normaal. Waar mogelijk, mag worden uitgebreid met 25 procent meer ruimte.

De terrassen moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Tafeltjes en stoelen mogen niet in de weg staan. Voetgangers, fietsers en hulpdiensten moeten er nog langs kunnen. Ook omwonenden mogen geen last hebben van de extra tafels.

De uitbreiding van de terrassen geldt ook voor de strandpaviljoens. Zolang er voldoende ruimte overblijft voor mensen die willen recreëren op strand (en afstand bewaard kan worden van mensen die via het pad passeren), mogen zij één rij tafels en stoelen aan de westzijde plaatsen.Eet- en drinkgelegenheden bij sportvoorzieningen, die door een vereniging of stichting worden beheerd, blijven nog gesloten.

Ondernemers moeten zelf een voorstel indienen bij de gemeente via ondernemersinfo@katwijk.nl Elke aanvraag wordt afzonderlijk beoordeeld.