Het vernieuwde Burgemeester De Ridderpark wordt vandaag geopend. | Foto: Cor de Mooy
Het vernieuwde Burgemeester De Ridderpark wordt vandaag geopend. | Foto: Cor de Mooy Foto:

Feestje in het Ridderbos

opening n Het werk aan het ‘Burgemeester de Ridderpark’ is gereed. De opening staat voor bewoners gepland op woensdag 3 juni tussen 9.00 en 11.00 uur in het Burgemeester de Ridderpark tegenover de speeltuin.

Wethouder Rien Nagtegaal is om 9.30 uur aanwezig en trakteert de bewoners op een ‘coffee to go’ van de Foodtruck van Brownies en Downies. Bewoners kunnen met de koffie in de hand een wandeling maken door het net gerenoveerde park.


Na maanden werk is er een nieuwe fietsstraat door het Burgemeester De Ridderpark. De klinkertjes in de Nieuwe Duinweg hebben voor een flink deel plaats gemaakt voor comfortabel rood asfalt, wat fietsen een stuk aangenamer maakt.

De weg is een zogenoemde ‘fietsstraat’, waar fietsers voorrang hebben en auto’s te gast zijn. De nieuwe straat maakt onderdeel uit van een flinke renovatie van het De Ridderpark naast het gemeentehuis van Katwijk.

Het park zelf heeft ook een flinke opknapbeurt gekregen. Eerder zijn al bomen, planten en struiken verwijderd en nieuwe aangeplant.