Winkels niet open op zondag

dicht n Winkels in Katwijk mogen niet open op zondag, dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Er gaat niet afgeweken worden van het coalitieakkoord, meldt het college. Het argument dat het te druk zou worden in de winkelstraten, ziet het college niet.

Supermarkten, bouwmarkten en enkele winkels willen heel graag open op zondag om de drukte te spreiden. 'Ten aanzien van veiligheid zijn ons op dit moment geen signalen bekend die aanleiding geven tot zondagopenstelling. Er zijn momenteel geen acute problemen.' Dat laat het gemeentebestuur weten. Verder is er ook vanuit economisch oogpunt geen reden voor een zondagsopstelling.

Overigens zijn er ook genoeg ondernemers die juist niet op zondag open willen. Vooral kleine ondernemers zijn tegen de openstelling.


Gebiedsverbod voor drugsdealers

dwangsom n De gemeente Katwijk heeft in de afgelopen twee maanden aan vier drugsdealers een gebiedsverbod opgelegd. Zij mogen drie maanden niet in een aangewezen deel van onze gemeente komen. Overtreding van dit gebiedsverbod is een misdrijf. Daarnaast heeft ieder van hen een last onder dwangsom gekregen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Als zij de regels uit de APV overtreden, moeten ze een geldbedrag betalen.

In de afgelopen periode zijn de dealers met een handelshoeveelheid drugs aangehouden door de politie. De handel in drugs is vaak de oorzaak van overlast en ernstige criminaliteit, zoals geweld, ripdeals en bedreiging. Daarnaast zorgt het voor risico’s voor de omgeving en versterkt dit het onveiligheidsgevoel. Dit wordt niet getolereerd.

De burgemeester geeft invulling aan de afspraken die gemeente en politie hebben gemaakt in de veiligheidsagenda, die is vastgesteld door de gemeenteraad. Woninginbraak, drugsoverlast en –handel, fietsendiefstal, jeugdoverlast, verkeersveiligheid en ondermijning zijn de speerpunten die genoemd staan in de veiligheidsagenda. Gemeente en politie werken intensief samen om deze vormen van criminaliteit tegen te gaan.

Heeft u het vermoeden van drugshandel bij u in de buurt, bel dan altijd de politie via 0900-8844 of Misdaad Anoniem 0800-7000.