Deuren van het Katwijks Museum gaan weer open

Open n Na een periode van bijna 3 maanden gaat ook het Katwijks Museum weer open voor bezoek. Vanaf dinsdag 2 juni kan men weer terecht in het museum, het is dan geopend van dinsdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Men dient zich van te voren telefonisch te melden om te reserveren, voor de dag zelf of een andere dag en tijd dat u het museum wil bezoeken. Als er te veel bezoekers tegelijk komen moet dit in goede banen geleid worden. U kunt reserveren per persoon of meerdere personen ingeval van gezin, partners of huisgenoten. Er kan niet gereserveerd worden voor groepen in een andere context dan hier genoemd en er zijn ook geen rondleidingen. Reserveren kan via tel. 4013047 tussen 10.00-17.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Kaartjes kan men bij binnenkomst aan de balie betalen met PIN, dus niet contant. De Museumkaart, Rembrandt- en overige toegangskaarten zijn gewoon geldig.

In het museum gelden de strikte voorwaarden zoals die ook landelijk worden toegepast: niet meer dan 30 bezoekers tegelijkertijd in het museum. Er is een vaste route door het hele museum uitgezet en er is één toilet beschikbaar. De audiogidsen worden niet gebruikt. Natuurlijk geldt de 1,5 meter afstand die iedereen inmiddels bekend zal zijn. De museumwinkel blijft gesloten, evenals de koffie/thee faciliteiten.


De tentoonstellingen van vóór de sluiting in maart zijn er nog: De tentoonstelling ‘Light and Shade’ van Dirk van Egmond is verlengd tot en met zaterdag 5 september. Ook de tentoonstelling 100 jaar Quick Boys blijft te bezoeken tot en met zaterdag 22 augustus. Daarnaast is natuurlijk het hele museum te bekijken (via de vaste looproute).


Inloopspreekuur e-books

Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. In deze coronaperiode hebben veel mensen het online lenen ontdekt. Via de online Bibliotheek heb je als lid van de bibliotheek toegang tot een breed aanbod e-books en luisterboeken, waar je maar wilt en wanneer je maar wilt.

De online Bibliotheek heeft meer dan 28.000 e-books en zo'n 4.200 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat je steeds verrassende titels krijgt. Hiervoor maken de bibliotheken afspraken met uitgevers over online uitlenen.

Voor vragen over hoe het lenen/lezen van e-books bij de bibliotheek nu precies in z’n werk gaat, organiseert Bibliotheek Katwijk regelmatig een gratis inloopspreekuur. Op zaterdag 30 mei kun je tussen 10.30 en 12.30 uur coronaproof aanschuiven in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan.


Vragen over e-books

Voor veel mensen is het lezen van e-books op de tablet of e-reader een uitkomst. Heb je vragen over hoe je dat precies moet regelen, dan kun je terecht op het gratis inloopspreekuur in de bibliotheek.

Twee medewerkers zitten klaar en helpen mensen bij het aanmaken van een webaccount of met het overzetten van een e-book op een tablet of e-reader. Als je langskomt op het spreekuur moet je je e-mailadres met wachtwoord paraat hebben.

Iedereen is van harte uitgenodigd om op zaterdag 30 mei tussen 10.30 en 12.30 uur aan te schuiven in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. De toegang is gratis.


Katwijks Museum zoekt vrijwilligers

Er is al veel verteld over allerlei soorten vrijwilligers binnen het Katwijks Museum. Er zijn veel taken waar vrijwilligers voor gevraagd werden, maar er zijn nog heel wat kleinere werkjes, die gedaan moeten of kunnen worden.


Weet u wat nou zo leuk zou zijn, als u gewoon eens binnenwipt en eens vraagt, is er wat voor me te doen. In 99 van de 100 gevallen is er een antwoord op uw vraag te vinden. Het is alleen in veel gevallen de kunst om met elkaar in gesprek te geraken en te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Een ding is heel belangrijk: vrijwilligerswerk moet leuk zijn. Onze wederzijdse inspanningsverplichting, tjonge wat een modern woord, is om te zorgen, dat het een klik wordt.

Meer informatie bij Leo Roosjen, tel. 06-38293277 of leoroosjen@gmail.com