Cursus Digisterker

bieb n Contact met de overheid gaat steeds vaker via internet: denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een uitkering, het verlengen van uw rijbewijs en het regelen van uw donorregistratie. In de coronaperiode bleek nog extra hoe handig het is om zaken digitaal te regelen. Heeft u hier zelf nog niet zoveel ervaring mee? Dan is de cursus Digisterker echt een tip. U leert werken met uw DigiD en met online formulieren van de overheid. De cursus is coronaproof en bestaat uit vier lessen van 2 uur.


Tijdens de cursus gaat u zelf aan de slag met oefeningen. U leert bijvoorbeeld hoe u inlogt met uw DigiD, hoe u een aanvraag doet bij de gemeente, waar én welke informatie op de verschillende websites van de overheid staat. Ook is er aandacht voor veilig internetgedrag. Bij de cursus hoort een werkboek.

De cursus Digisterker wordt gegeven in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever (Hoorneslaan). De cursus bestaat uit vier ochtenden. Er is een apart leslokaal. Twee cursusleiders helpen de deelnemers in een prettige sfeer. Iedereen krijgt een werkboek mee voor thuis. Per cursus kunnen zeven mensen meedoen. Er wordt tijdens de cursus rekening gehouden met anderhalve meter afstand en gewerkt volgens hygiënische richtlijnen.
De data zijn: woensdag 17 en 24 juni en 1 en 8 juli van 9.30 tot 11.30 uur

De cursus Digisterker kost € 15,- (voor 4 ochtenden, mét werkboek en koffie). Voor meer informatie: vraag naar Monique Kromhout in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, 071-4021983. Aanmelden voor Digisterker kan aan de balie van de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl


Stand van zaken bij HOE-Katwijk

hoe n De opslag van HOE-Katwijk is propvol met dozen en zakken om te verzenden naar Roemenië, maar de spullen kunnen er niet heen worden gebracht.


Het transport van maart moest worden uitgesteld, want de grenzen zijn dicht. De inzameling blijft gesloten, want de kleding kan ook niet worden gesorteerd omdat de 1,5 meter niet te handhaven is op de inzamellocatie.

Voorlopig is HOE dus nog gesloten, want in de zomermaanden is er altijd al een stop.

HOE-Katwijk hoopt begin september weer te kunnen gaan draaien. Nadere berichtgeving volgt.