Afbeelding
Foto:

Spreekuren in bibliotheek Hoornes weer opgestart

bibliotheek n Bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever gaan vanaf maandag 25 mei de spreekuren weer van start. Vanaf dat moment vervallen de telefonische spreekuren.

Er zijn beschermende maatregelen getroffen om de spreekuren in de bibliotheek op een veilige en verantwoorde manier te kunnen houden in deze coronatijd. Iedereen met vragen over zaken die je moet regelen met de overheid maar ook over hoe je dit via de computer kunt doen, is weer welkom op onderstaande spreekuren in de bibliotheek aan de Hoorneslaan.


Spreekuren

1. Digitaal spreekuur, voor vragen en problemen met digitale apparaten (telefoons, tablets, computers) en programma’s. Denk hierbij ook aan e-booksvragen, hulp bij videobellen, digitaal lessen volgen of vergaderen (bijvoorbeeld via Zoom, Teams of Meet), foto’s versturen, een groepsapp maken. Op maandag, woensdag en donderdag van 13.30 tot 15.30 uur.

2. Formulierenbrigade, ondersteuning bij het invullen van formulieren van de gemeente en de digitale overheid. Dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur én van 13.30 tot 16.00 uur.


Overige hulp

Het spreekuur Sollicitatie hulp wordt voortaan op afspraak gehouden. Mensen kunnen zich bij melden bij Monique Kromhout van de bibliotheek en zij zorgt vervolgens voor een afspraak. Dus: meld je in het taalhuis voor een afspraak met de sollicitatiehulp.

Het Informatiepunt Digitale Overheid is voor iedereen, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om hier gebruik van te maken. Iedereen is welkom en de hulp is gratis.


Grasshoppers voelen zich ook buiten thuis

sport n Na het abrupte einde van het basketbalseizoen half maart mag er sinds eind april weer georganiseerd gesport worden.

In samenwerking met de gemeente en het Welzijnskwartier heeft ook Sportiff Company Grasshoppers op een aantal toegewezen basketbalpleintjes de bal weer opgepakt! Voor de jeugd tot twaalf jaar is dat ouderwets basketballen, voor groepen vanaf dertien jaar is het ‘nieuwe normaal’ een feit en wordt creatief getraind in de anderhalve-metersamenleving.


Spelers en trainers zijn blij weer te kunnen sporten, maar vooral ook om elkaar weer te kunnen ontmoeten. Het ziet er buiten best goed uit en het weer zit tot dusver ook mee. De hoop is echter dat het aankomende seizoen dat iedereen weer gewoon de zaal in kan en als vanouds kunnen gaan trainen en competitiespelen.