De initiatiefneemsters met hun mobiele geluidsinstallatie. | Foto: PR
De initiatiefneemsters met hun mobiele geluidsinstallatie. | Foto: PR Foto:

DSV ontvangt prijs voor creatief idee

geluidsinstallatie n Corina Koning, medewerkster bij ouderenzorgorganisatie DSV, locatie Duinrand in Katwijk, heeft een mooi geldbedrag gewonnen voor een creatief idee voor de bewoners en hun buurtgenoten van DSV| Duinrand. Zij diende haar winnende idee in voor een prijsvraag, onder het motto Zorg voor elkaar, zeker nu! bij zorgverzekeraar Zorg & Zekerheid.

De vraag van Zorg & Zekerheid was: Heb jij een goed idee voor jouw buurt waarmee je zorgt voor een beetje geluk in deze onzekere tijden? Kan jouw idee de gevolgen van de coronacrisis iets verlichten? Toen Corina en haar collega’s deze oproep zagen, wisten ze wat zij graag voor de bewoners en buurtgenoten voor Duinrand wilden vragen. Iets waarvan zij echt blij zouden worden, juist nu. Snel kwamen ze in actie en dienden hun idee voor de prijsvraag in. Tot hun grote verrassing en plezier werd hun idee gekozen.

Zorg & Zekerheid reageerde: “We hebben veel inzendingen met vele goede en ontroerende initiatieven mogen ontvangen. Met plezier kiezen we voor het door jullie ingediende idee. Prachtig hoe jullie de bewoners van jullie woonzorgcentra en buurtgenoten iets willen bieden om even hun gedachten te kunnen verzetten”.

De prijs, een geldbedrag van maar liefst 1000 euro wordt goed besteed, zo bevestigt Corina. Het uitgangspunt was een creatief idee, waarmee je voor de buurt een beetje geluk brengt in onzekere tijden. En dat kan nu inderdaad werkelijkheid worden, dank zij deze prijs. Het idee was om een ‘mobiele speakerset’ te gebruiken waarmee langs de bewoners op de diverse afdelingen en gebouwen gegaan kan worden om hen te verrassen met mooie muziek en leuke speciale activiteiten.


Aanstekelijke glimlach

Corina: “Zo brengen we een glimlach op de gezichten van bewoners en buurtgenoten. Een aanstekelijke glimlach. Want het is een glimlach die zich steeds verder uitbreidt over vele gezichten van de ouderen hier, als we van deur naar deur gaan met de installatie. En ook nog eens via de binnentuin en de aangrenzende gebouwen van de Driehoek om daar de buurtgenoten van Duinrand laten genieten van de muziek. We kunnen er, juist nu gezamenlijke bijeenkomsten niet meer georganiseerd kunnen worden vanwege de maatregelen, toch juist allerlei leuke muziekactiviteiten mee doen. Zoals gospelzingen, sing-in, muziekbingo, bewegen op muziek en allerlei activiteiten die we graag willen organiseren met muziek. Supergaaf toch! Dat kan nu allemaal met deze mooie mobiele installatie: we brengen de muziek hiermee nu gewoon naar de mensen toe!”


Ruim schoolspullen uitzoeken bij The Read Shop Katwijk

Schoolspullen n In de boekwinkel The Read Shop Katwijk worden jaarlijks de leukste en mooiste schoolspullen aangeboden. Dit jaar heeft de eigenaresse, Joke Bosman, ervoor gekozen om de schoolspullen in een aparte ruimte te presenteren. In een winkel schuin tegenover The Read Shop, Noordzeepassage 123 (voorheen SONS).

‘Met hulpvaardige medewerking van verhuurder Krol kunnen we de schoolspullen hier ruim en overzichtelijk neerzetten’ aldus Joke. ‘De 1,5 meter regel geeft door de ruime opzet geen enkel probleem. In mijn boekwinkel aan de Noordzeepassage 105 is een 1,5 meter regeling bij de schoolspullen erg lastig’.

Door de spullen in een ruime omgeving neer te zetten kan iedereen rustig en op een veilige manier alles bekijken. Vooral voor de schoolagenda’s is dat belangrijk. Je wilt toch weten hoe je agenda er aan de binnenkant uitziet’.

Dinsdag 2 juni om 13.00 uur openen de deuren. Vooralsnog zijn de openingstijden dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Op verzoek kunnen er ook afspraken gemaakt worden buiten de openingstijden om.


Eerste nieuwe haring voor zorgverleners

haring n De jaarlijkse veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe gaat dit jaar niet door vanwege de coronabeperkingen.

Dit traditionele persevenement stond geagendeerd op donderdag 11 juni in de Scheveningse veiling.

Het Nederlands Visbureau brengt daarom op alternatieve wijze de Nieuwe Haring onder de aandacht om consumenten te laten weten dat de Hollandse Nieuwe, vangst 2020, er vanaf vrijdag 12 juni weer is.

Het startmoment op donderdag 11 juni om de eerste Hollandse Nieuwe te presenteren bestaat uit overhandiging van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe aan Ernst Kuipers en Diederik Gommers van het Erasmus MC te Rotterdam. Deze mannen zijn al wekenlang dagelijks het gezicht en kompas voor vele Nederlanders. Ze zijn ook de verpersoonlijking van de grote groep zorgverleners in de frontlinie. Naast de mensen in het Erasmus MC worden ook andere ziekenhuizen getrakteerd op deze eerste vangst van 2020. Vanaf vrijdag 12 juni is de Hollandse Nieuwe weer overal te koop.