Impressie van de toekomstige Tjalmaweg.
Impressie van de toekomstige Tjalmaweg. Foto: PZH

Volleybalvereniging RVV gaat het strand op

rvv n De leden van volleybalvereniging RVV moesten op donderdag 12 maart onverwacht de deuren van hun thuishaven sluiten. De Boorsmazaal is sinds de coronamaatregelen niet meer open geweest. Dit betekende een abrupt einde van het zaalseizoen voor de volleyballers in Katwijk. Een aantal leden bedacht om door te starten op het Katwijkse strand. Met wat ‘tegenwind’ gaat het vanaf woensdag 20 mei dan eindelijk gebeuren.

Er worden beachvolleybaltrainingen aangeboden voor onze leden. Woensdagavond trappen de jongste jeugdleden van RVV af. “Het belooft een mooie avond te worden: de weersvoorspellingen zijn goed en iedereen staat te trappelen om te mogen beginnen.”, aldus de beachcommissie van de club. “Op basis van beschikbaarheid kijken we naar de mogelijkheden om ook niet-leden onze activiteiten aan te bieden.”

Behoorlijk wat maatregelen zijn getroffen om het sporten veilig te houden. Er zijn speciale protocollen voor het wegbrengen en ophalen van de jeugd, materialen worden tussen de trainingen gedesinfecteerd en er moet afstand gehouden worden tussen de sporters.

Alleen het zoeken naar een locatie bleek een pittige uitdaging. Waar de buitensportvereniging al eind april kon starten op zijn eigen locatie kon starten, moest RVV zelfstandig op zoek naar een geschikte locatie. In overleg met de gemeente Katwijk en strandexploitanten bleek er weinig ruimte op het strand. “De sportverenigingen zijn slachtoffer van het gemeentelijk strandbeleid. De hele kustlijn is volgebouwd. Het strand is vol.” Ook strandexploitanten zitten niet te wachten op het huisvesten van een sportvereniging: het verhuren van strandhuisjes is veel lucratiever.

RVV moet daardoor gebruikmaken van het zogenaamde ‘vrije strand’. Dit zijn stroken strand die niet verhuurd worden aan een exploitant. “Dat zal in de regel wel goed gaan, maar bij mooi strandweer zal het daar druk zijn met strandgasten. Die kunnen we natuurlijk niet wegsturen.”


Online informatiemarkt tijdelijke verlegging N206

tjalmaweg n De provincie Zuid-Holland houdt een online informatiemarkt in het kader van de ontwerp-vergunningen voor de tijdelijke verlegging van N206 ir. G. Tjalmaweg. Deze ontwerp-vergunningen liggen tot en met 18 juni ter inzage.

Naar aanleiding van het besluit van de provincie Zuid-Holland om de tijdelijke verlegging van de N206 ir. G. Tjalmaweg naar de noordkant van de Tjalmaweg te handhaven, heeft de gemeente Katwijk eind april de ontwerp-vergunningen vastgesteld. Een omgevingsvergunning is nodig om de weg tijdelijk te verleggen.

Normaal gesproken zou de provincie in het kader van de vergunningsprocedure een informatieavond hebben georganiseerd om belanghebbenden te informeren en vragen te beantwoorden. Vanwege de coronamaatregelen is dat nu helaas niet mogelijk. Toch wil de provincie graag deze informatie aanbieden aan omwonenden en belangstellenden. De provincie heeft daarom samen met de gemeente Katwijk, het Hoogheemraadschap van Rijnland en aannemer Boskalis een online informatiemarkt ingericht op https://rijnlandroute.nl/informatiemarkt-tjalmaweg/

Omwonenden en belangstellenden zijn van harte welkom om deze video’s te bekijken via de pagina informatiemarkt.