In het verleden ligt het heden

RTV n Het is voor de musea in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg lastig om aan de weg te timmeren als je gesloten moet zijn. Daarnaast gaat openstelling voor sommige een probleem zijn bij 1,5 mtr afstand. Om toch aan de weg te timmeren is het Genootschap Oud Rijnsburg een samenwerking aangegaan met RTV Katwijk.

In samenwerking met de Verhalenvangers van het Genootschap Oud Rijnsburg, een groep vrijwilligers die verhalen optekent van Rijnsburgers, die bekend zijn met de historie zendt RTV Katwijk deze maand de documentaire uit ‘In het verleden, ligt het heden’. Een serie verhalen van Rijnsburgers, over hun herinneringen en belevenissen over de oorlog.
Rijnsburgers waar onder andere mee gesproken is, zijn: mevr. Ellen van der Laan, mevr. Knipscheer-van Egmond, mevr. Trijntje van Delft-Post en de heren Van Vliet, Bleichrodt, Van Starkenburg en nog vele anderen. Het document bestaat uit vier delen. Vier weken lang, op werkdagen wordt één deel uitgezonden. De uitzendtijden zijn om 13.00 uur, 18.00 uur en 21.30 uur na de nieuws uitzending.
Eerder publiceerde het Genootschap Oud Rijnsburg in samenwerking met Hans Bleichrodt het verhaal rond de moord in de Dubbelebuurt tijdens de oorlogsjaren. Een verhaal wat nu nog veel impact heeft en speciaal is uitgegeven.


Zomeravondzang dit jaar online

online n Na 50 jaar zomeravondzang in de Oude Kerk is het deze zomer niet mogelijk door de situatie rondom het coronavirus om de reeks voort te zetten.

Toch wordt elke woensdagavond van 27 mei een uitzending verzorgd met opnames die in voorgaande jaren zijn gemaakt. Deze zijn te beluisteren via de site van de Hervormde gemeente Katwijk aan Zee, blokje zomeravondzang. Daar is de link naar de Oude Kerk.

Vanaf woensdag 27 mei start deze reeks t/m 9 september. Aanvang 19.45 uur. De organisatie hoopt dat zij in het volgend jaar weer de wekelijkse samenkomsten kan houden.