Activiteiten staan stil, hulp gaat door!

Werkgroep n De Ruyter heeft onlangs vanwege het coronavirus moeten besluiten om alle activiteiten hier tijdelijk te staken. Dus geen inname van goederen, geen werkzaamheden in de hal en ook geen hulptransporten meer naar Oost-Europa.


Dit betekent echter niet dat de hulp aan de bevolking daar is beëindigd. Werkgroep De Ruyter ontving onlangs een email van Nina. Zij is initiatiefneemster van het Inspiration Centre, een hulporganisatie in Centraal-Oekraïne.

Nina meldde dat men in haar woonplaats is gestart met het uitdelen van voedselpakketten en uitgifte van maaltijden aan de meeste kwetsbare families, volwassenen en kinderen. Ruim honderd maaltijden per dag.

Reacties

Bij de start van het project was er voor slechts twee dagen eten op voorraad, een oproep om te helpen leverde een stroom van reacties op. Mensen kwamen met aardappelen, blikgroenten, maar ook met medicinale maskers voor de koks of maakten geld over.

Voedselzakken

In de plaats waar de maaltijden worden verstrekt zijn enkele mensen besmet geraakt met het coronavirus.
Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen worden de maaltijden daarom verpakt in speciale voedselzakken. Dit kost natuurlijk wel het nodige.

E-mailadres

Wilt u meehelpen deze maaltijdvoorziening in stand te houden, maak dan een gift over aan: NL84RABO0356888800, t.n.v. Werkgroep De Ruyter.

Wilt u bij het overmaken van een gift uw e-mailadres vermelden.