De plannen voor de tijdelijke N206 liggen ter inzage. | Foto: PR
De plannen voor de tijdelijke N206 liggen ter inzage. | Foto: PR

Vergunning tijdelijke N206 ter inzage

inspraak n Iedereen die het niet eens is met de verlegging van de tijdelijke N206 vanaf 8 mei een zienswijze indienen. De vergunning wordt dan ter inzage gelegd.

Met tegenzin heeft wethouder Rien Nagtegaal de vergunning vastgesteld. ‘Ik begrijp dat dit voor de bewoners van Valkenburg een hele teleurstellende uitkomst van dit langlopende proces is. Maar wij weten ook dat een andere beslissing van ons college voor de rechter geen stand zou houden. Wat wij wel kunnen doen is er met extra inspanning op toe zien dat de situatie met deze tijdelijke weg leefbaar blijft. Hoe schraal deze troost ook is.’

Naast de wethouder zijn ook buurtbewoners en de gemeenteraadsleden tegen de tijdelijke verlegging. Juridisch is er geen grond om de vergunning te weigeren.

De omgevingsvergunning voor de tijdelijke N206 wordt in twee delen aangevraagd: één voor het oostelijk deel van de tijdelijke weg en één voor het westelijk deel van de weg. Beide ontwerp-vergunningen liggen van 8 mei tot en met 18 juni ter inzage. Gedurende deze periode kan iedereen een zienswijze hierop indienen. De ontwerp-vergunningen en de bijbehorende stukken zijn in te zien via de website van de gemeente.


Naar verwachting neemt het college van B&W op 28 juli een definitief besluit over de vergunningen. Daarna volgt een ter inzagelegging van 6 weken waarbinnen indieners van zienswijzen beroep kunnen instellen bij de Raad van State.


Bibliotheekvestigingen bieden vanaf 18 mei beperkte dienstverlening

Heropening n Bibliotheken in Nederland kunnen met kleine stapjes weer open gaan voor het publiek. Dat zal eerst alleen zijn voor het uitlenen en inleveren van boeken en andere materialen. Ook in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg wordt ernaar uitgekeken om leden weer te verwelkomen in de bibliotheekvestigingen.

Er wordt momenteel hard gewerkt aan voorzieningen om dat op een veilige manier voor publiek en medewerkers mogelijk te maken. Om een goede en verantwoorde dienstverlening te kunnen aanbieden, gaan de Hoofdbibliotheek en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever vanaf maandag 18 mei open. Bibliotheek Rijnsburg en Valkenburg volgen een week later, op 25 mei. Tot 18 mei blijft de afhaalservice in de Hoofdbibliotheek in werking (een aanvraagformulier invullen kan t/m 13 mei).


Beperkte dienstverlening

Openstelling volgens de nieuwe regels van het landelijk vastgestelde protocol betekent dat bezoekers voorlopig alleen materialen kunnen lenen en terugbrengen. zowel in als buiten de Bibliotheek. Kinderen onder de 16 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid. In de bibliotheken wordt gezorgd voor maximale hygiëne. Er is desinfectiemiddel aanwezig, teruggebrachte materialen gaan eerst 72 uur in quarantaine, toiletten en koffieautomaten zijn gesloten. Bezoekers zijn verplicht om een mandje te gebruiken die bij de ingang van de bibliotheekvestiging staan. Dit om een maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd aanwezig is in de gaten te houden. Cataloguscomputers, kopieerapparaten, lees- en displaytafels zijn gesloten en bezoekers kunnen geen materiaal in de bibliotheek blijven lezen of er verblijven om te werken, studeren etc.


18 mei

Op maandag 18 mei gaan de eerste twee bibliotheken open voor het publiek. In de Hoofdbibliotheek en de bibliotheek aan de Hoorneslaan is het publiek weer van harte welkom om materialen te lenen en terug te brengen. De openingstijden van deze vestigingen blijven hetzelfde als voor de sluiting. Aan bezoekers wordt, om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, gevraagd zich aan een aantal regels te houden tijdens het bezoek aan de bibliotheek. Houd 1,5 meter afstand, blijf thuis bij klachten en volg de aanwijzingen van de medewerkers op, zijn belangrijke richtlijnen voor bezoekers.


Op allerlei manieren houdt de bibliotheek mensen op de hoogte van de ontwikkelingen: via social media, nieuwsbrief, krantenberichten, website. Mochten er toch vragen zijn, dan kunnen deze per mail of telefonisch worden gesteld. Per mail: info@bibliotheekkatwijk.nl of telefonisch op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur op tel. 071-4014819.

Afbeelding