We ontkomen er niet aan

Stilletjes wordt er gehoopt dat het je deur voorbij gaat terwijl men wist dat het zou komen. Alleen was de vraag wanneer. Nu dus en dan komt het alsnog heel hard aan.

Niet men het niet eens is met het besluit; nee verre van dat. Het belang van de leden van de AOBK staat boven alles verheven. Het wordt apart genoemd. We zijn een kwetsbare groep. Normaal ziet men in de maatschappij allerlei groepen, die voor hun eigen belangen opkomen. Altijd is er wel iemand die zich tekort gedaan voelt of het beter denkt te weten. Bij de bezoekers van het Huis van de Buurt lijkt er alleen maar begrip te bestaan. Het “jammer” wordt overal gehoord, maar niemand die zich opmerkelijk genoeg beklaagd over deze maatregel.

Alle activiteiten in de Zwanenburg onder auspiciën van het WZK en de AOBK zijn tot 31 maart geschrapt. Ook de paasvieringen en de voorbereidingen hierop komen te vervallen. Uiteraard blijft het centrum voor het bloedprikken wel gewoon open. Kijk voor meer en nieuwe info op www.aobk.nl. Maar genoeg hierover. De Katwijk Speciaal zou zo vol geschreven kunnen worden. Terwijl de vorige keer juist zo’n mooie toekomst werd voorspeld… Is deze toekomst dan ineens zoveel slechter?

Natuurlijk is het op dit moment voor velen een gemis hun vertrouwde uitje naar het Huis van de Buurt te moeten missen. Veel voorbereidingen gaan wel gewoon door. Vooral en met name de voorbereidingen op de konings- en bevrijdingsweek. We kunnen u nu ook een nieuwtje verklappen, de AOBK heeft een oproep gedaan aan 75-plussers om hun herinneringen aan de oorlog en de tijd kort daarop door te geven aan de volgende generatie. Er zijn hierop diverse reacties binnengekomen waarmee op verschillende wijze zal worden omgegaan. Er zijn mensen die worden geïnterviewd om hun verhaal op schrift te stellen. Een team van het WZK maakt een film in het museum met de mensen die hun verhaal komen vertellen. Ook zijn er mensen die hun verhaal al op schrift hebben staan, zoals b.v. dhr. Pim Hofkes, geboren in 1937. De heer Hofkes woonde in oorlogstijd in de Waal Malefijtstraat en heeft zijn herinneringen jaren geleden aan het papier toevertrouwd om het aan zijn kinderen door te geven. Hofkes heeft de AOBK toestemming gegeven zijn verhaal aan de Katwijkers door te geven. We zullen dit in gedeelten doen op de website. Volg dit interessante, mooi geschreven verhaal. Veel oude maar ook van de huidige generaties zullen bekende namen of familieleden tegenkomen. Heeft u ook nog oude herinneringen en wilt u deze doorgeven? Meldt u zich dan aan. Een mailtje naar aobkatwijk@gmail.com is voldoende of bel 06-29317126. Ook mensen die aan de andere kant stonden zijn welkom. Ook hun verhaal mag, zonodig anoniem, gehoord worden.