Andries Baalbergen: 'Ik ben geheel gericht op de klanten die mijn producten afnemen.' | Foto: Aad van Duijn
Andries Baalbergen: 'Ik ben geheel gericht op de klanten die mijn producten afnemen.' | Foto: Aad van Duijn Foto:

Baalbergen is specialist in relaxfauteuils

specialiseren n “In mijn bedrijfsvoering ga ik me richten op de verkoop van relaxfauteuils en het assortiment sta-op- fauteuils. Een specialisme dat veel begeleiding, voorlichting en maatwerk vergt. Aspecten waarin ik me de laatste jaren bekwaamd heb,” aldus Andries Baalbergen van de gelijknamige woonwinkel op het bedrijventerrein ‘t Heen.

Door Aad van Duin

“De verkoop en het tonen van deze bijzondere producten doe ik straks vanuit een gespecialiseerde webwinkel en door zelf langs te gaan bij de klant. Vandaar dat ik mijn activiteiten in het winkelbedrijf in ’t Heen vanaf mei stop.”


Sta-op-stoelen

Andries Baalbergen is vanaf het moment dat hij startte met werken ondernemer. “Dat doe ik met passie en geheel gericht op de klanten die mijn producten afnemen. Kenmerkend voor ondernemen is ook het op tijd meebewegen met nieuwe stromen en ontwikkelingen. Steeds vaker oriënteren de klanten zich voor onze producten op de website en het digitaal kopen past bij het type product en de huidige klantbehoefte. Deze klant zoekt steeds vaker gericht en wil vervolgens een goed en passend advies. Bij de specifieke fauteuils voor een bepaalde doelgroep, waar ik onderscheidend in ben, past ook een op maat gesneden toelichting.

In de winkel verkochten we de laatste jaren steeds vaker relaxstoelen in diverse vormen en uitvoeringen en de sta-op-stoelen. Om nog meer klantgericht verder te gaan, specialiseer ik me en richt me op het gaan verkopen van deze producten via internet. Deze vorm digitale shopping ondersteun ik binnenkort met een nieuwe site. Een webwinkel die dan te vinden is vanuit de huidige site van Baalbergen Katwijk. De winkel evolueert dus van een toonzaal nu naar een webwinkel met een uitgebreid, overzichtelijk aanbod en daarbij als extra alle voordelen van een persoonlijke advisering en het verstrekken van uitleg aan de hand van de vragen die de klant heeft.”


Service

Andries Baalbergen informeert momenteel zijn klanten over deze stap. “Wat ik daarbij aangeef is dat we vanzelfsprekend nog alle service geven op de producten die in onze winkel gekocht zijn. Iets dat zeker gaat gelden voor de komende weken, want tot eind april zijn we aan de Ambachtsweg gewoon open. De onderneming Baalbergen bestaat ruim 130 jaar en we staan bekend vanwege de betrouwbaarheid en service. Eigenschappen die niet veranderen met deze nieuwe werkvorm.”

Baalbergen: “De behoefte aan relaxfauteuils groeit. Logisch, want het verantwoord zitten met de effecten van de juiste vormen van ondersteuning past bij een groeiende groep. Een doelgroep die, zo blijkt uit onderzoek, zeker al met 50 begint. Daarbij ondersteunen deze stoelen de kwaliteit van leven. Zeker bij die relaxfauteuils die voorzien zijn van een sta-op functie (hulp bij het gaan zitten en opstaan). Een must voor de clientèle die slechter ter been geraakt, maar wel een optimale zelfstandigheid wil behouden.”

Tenslotte geeft Andries Baalbergen aan dat de uitverkoop van de winkel aan de Ambachtsweg deze week start.


Clubkampioenschappen RIJC afgerond

schaatsen n Op maandag 9 maart deden maar liefst 60 schaatsers van de RIJC mee aan de geslaagde clubkampioenschappen op de Leidse IJshal.

Op het snelle ijs werden maar liefst 66 pr's verbeterd, waarbij de teller op 242 pr's kwam, die allemaal door sponsor Mooy-ontwerp worden omgezet in euroknaken. Dankzij de vele ouders, grootouders en deskundige begeleiders werd het één groot familiefeest, wat de kinderen opzweepten tot grote prestaties. Bij de Katwijkse deelnemers konden we twee kampioenen noteren wel Quintin bij de pupillen jongens en Harmen Ouwehand bij de B-junioren.
Er werd een groot applaus voor alle deelnemers gevraagd, die allemaal een herinnerings -medaille ontvingen. De prijswinnaars uit de categorieën van benjamins tot en met A-junioren ontvingen gouden, zilveren en bronzen medailles en een bos bloemen. Winnaar van de PR bokaal bij de jongens werd Quintin Hartjesveld met 9 pr's en bij de meisjes Naomi Hogewoning en Liz Hutten met 13 pr's. Dit was voorlopig de laatste activiteit van de RIJC.