Alle activiteiten in de Zwanenburg geschrapt

senioren n In navolging van het advies van het crisisteam van het kabinet zijn alle activiteiten en samenkomsten van de AOBK en het Welzijnskwartier in het Dienstencentrum de Zwanenburg tot, voorlopig, 31 maart geschrapt.

Dit geldt echter niet voor het bloedprikken op de vrijdag. Deze moet altijd doorgaan, en ook niet voor de bingo op dinsdagavond van het IOV. Het bestuur van de IOV heeft bij het ter perse gaan nog geen overleg gehad en gaat dus vooralsnog gewoon door. Het is een noodzakelijk besluit van het WZK en de AOBK maar in het belang van de bezoekers.


'Help, ik ontplof’

webinar n Op 26 maart houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin i.s.m. Tischa Neve een webinar over omgaan met emoties van je kind en van jezelf. Het is voor alle ouders met kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

Niemand maakt zoveel emoties bij je los als je eigen kind. Positieve, maar ook negatieve. Ze krijgen je zo snel op de kast, ook al nemen we ons steeds weer voor om rustig te blijven.

In dit gratis webinar, een lezing die je thuis kan volgen achter je computer, geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve tips hoe je om kunt gaan met de emoties van je kind en hoe jezelf rustiger kunt reageren. Tischa is naast deskundige ook ervaringsdeskundige. Wat zij nu anders probeert te doen dan hoe het vroeger is gegaan, deelt ze met je in dit webinar.

Dit webinar vindt plaats op donderdag 26 maart van 20.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl


Bibliotheken sluiten

sluiting n De bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg sluiten vanwege de coronacrisis met ingang van maandag 16 maart. Op zondag 15 maart kwam het kabinet met aanvullende maatregelen onderwijs, horeca, sport om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Na contact met het ministerie van OCW werd duidelijk dat ook alle bibliotheken moeten gaan sluiten vanaf maandag 16 maart. Voorlopig gelden de maatregelen t/m maandag 6 april.