Avond over borderline

voorlichting n Op maandag 30 maart vindt in Katwijk een voorlichtingsavond over borderline plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in Tripodia, Hoornesplein 155 en begint om 19.30 uur. Toegang vrij en aanmelden is niet nodig.

Mensen met borderline hebben over het algemeen moeite om emoties te reguleren en hierdoor relaties of vriendschappen met anderen te onderhouden. Het lukt hen vaak niet een baan te houden of een opleiding af te maken. Mensen met deze problematiek gedragen zich vaak impulsief en hebben last van wisselende stemmingen. Daarnaast kunnen zij andere psychische klachten hebben zoals angsten, depressie of stemmen horen. Dit maakt de omgang met iemand die borderline heeft soms behoorlijk ingewikkeld.

Tijdens de voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om borderline te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen voor naasten. Voor meer informatie: mail preventie@rivierduinen.nl of kijk op www.rivierduinen.nl/agenda. De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en Stichting Lumen-Holland Rijnland.