Lezingen over vliegveld Valkenburg

Mvkv n Het bezoekerscentrum met een expositie over de geschiedenis van vliegveld Valkenburg zal naar verwachting medio dit jaar haar deuren openen voor publiek. Op zaterdagmiddag 14 maart houdt Stichting Historie Vliegveld Valkenburg in de Community Ruimte van de Rabobank een middag voor donateurs en iedereen die haar initiatief een warm hart toedraagt.

De Valkenburgse historicus Gerrit Russchenberg geeft een presentatie over de slag om vliegveld Valkenburg op 10 mei 1940. Vanzelfsprekend zullen de aanwezigen ook worden bijgepraat over de stand van zaken rond het bezoekerscentrum dat de stichting later dit jaar op het voormalige vliegveld hoop te kunnen openen. Tot besluit van de middag zal Frank Mulder, voormalig vipcoördinator op Marinevliegkamp Valkenburg, vertellen over de ontvangst van vips op het vliegkamp.

De donateursmiddag begint om 14.00 uur. De toegang is gratis. Het adres van de Rabobank is Valkenburgseweg 2. Er is voldoende parkeerplek beschikbaar.


Gemeenteavond

Benjamin n Op donderdag 19 maart houdt wijk Benjamin een gemeenteavond in de zaal van de Fonteinkerk aan de Willem de Zwijgerlaan. Hiervoor is ds. D.H.J. Folkers uitgenodigd. Het thema is 'zwijgen' n.a.v. het Bijbelboek Esther. Inloop 19.45, aanvang 20.00 uur.


Passiedienst

Ontmoetingskerk n Op zondag 15 maart wordt er in de Ontmoetingskerk, Nieuwe Duinweg 64, weer een zangdienst gehouden. Het thema luidt ‘Wie is de Koning?’ Ds. de Groot zal in deze dienst voorgaan. Muzikale medewerking wordt verleend door Nieuw Perspectief onder leiding van Nico Dijkdrent. Aanvang van de dienst is om 18.30 uur.


Poppentheater

kindertheater n Woensdag 11 maart speelt poppentheater Dubbele Jan de kindervoorstelling 'Zoektocht naar de totempaal' in het K&O-gebouw aan de Sluisweg 16.

Oma indiaan Het opperhoofd is bedroefd omdat zijn stam geen totempaal heeft. Kleine Wezel, een indianen jongen, gaat op zoek naar de totempaal. Zijn zoektocht wordt een avontuur waarin hij dieren ontmoet en helpt. Vindt Kleine Wezel de totempaal? Alleen dan kan het opperhoofd een dansfeest houden.

Na afloop van de voorstelling is er (gratis) thee en koffie voor de volwassenen. De kinderen worden getrakteerd op een lekkere verrassing.

Aanvang 14.30 uur. Kaarten kosten € 6,00 in de voorverkoop. Zaalprijs €7,00. Leeftijd 4 t/m 7 jaar. Kaartjes zijn te bestellen via www.kenokatwijk.nl en bij het K&O kantoor aan de Sluisweg 16 of via tel. 4016400.