Afbeelding
Foto:

Concert op twee orgels

Orgelconcert n Martin Mans en Hugo van der Meij bespelen op vrijdag 20 maart samen twee verschillende orgels in de Vredeskerk aan het Baljuwplein.

Martin en Hugo, twee bevlogen organisten, die door samenspel op het prachtige Bätzpijporgel en digitaal Allen Portrait kerkorgel indrukwekkende orgelmuziek zullen laten horen. Dit jaar zal dit nieuwste Allen Portrait kerkorgel in Nederland zijn stemmen laten horen.

Naast eigen speelse bewerkingen en improvisaties, zullen ook werken van componisten alsK.J. Mulder, Händel en Young voorbij komen.Het concert is ook een mooi moment om te zien wat er vanaf de orgelbank gebeurd, want één speeltafel is beneden in de kerk geplaatst. Twee kerkorgels, elk met een uniek klankpalet -die samen uitstekend mengen- gaan zorgen voor een primeur. Aanvang 20.00 uur. Entree € 10,00; kinderen t/m 15 jaar gratis.


Jaarveiling bij FC Rijnvogels

veiling n Op vrijdag 27 maart is er de jaarlijkse veiling bij de Rijnvogels. Zoals gewoonlijk zijn er weer een kleine 300 kavels die onder de hamer van de veilingmeester zullen worden verhandeld.

Naast de traditionele aanbiedingen zoals heerlijke diners in diverse restaurants, wedstrijden bij eredivisieclubs zoals Feyenoord en PEC Zwolle, leuke weekendjes uit, VIP kaarten voor de Marathon van Rotterdam. kaarten voor attractieparken, een rondvaart in een luxe rondvaartboot, een gesigneerd shirt van het Nederlands elftal of kleinere hebbedingetjes zoals chocolade paashazen, vlees- of visbonnen, een doos wijn en wat dies meer zij, is er dit jaar een bijzondere blikvanger voor de liefhebbers. Kaarten voor de Grand Prix formule 1 in Zandvoort. Wie staan er op poolposition om deze buitenkans te bemachtigen? Dus in de starthouding en de bordjes omhoog! Of liever een keer een live-uitzending van radio 538 bijwonen? Kortom, keuze genoeg voor de kooplustigen op deze traditionele avond.