Kaartverkoop Bevrijdingsfeest

De n gezamenlijke Oranjeverenigingen KRV organiseren vier activiteiten waarvoor de kaartverkoop is gestart. Dit zijn kaarten voor Liberty Dance, het Liberty Concert, de Vrijheidsloop en de Bevrijdingstaptoe. De kaartverkoop is op de website 75jaarvrijheid.ovkrv.nl, waarop nog veel meer te zien is.

Zowel het Liberty Concert als Liberty Dance zijn in Hangaar 2 op voormalig vliegkamp Valkenburg. Liberty Dance wordt gehouden op vrijdagavond 1 mei en wordt speciaal voor dance liefhebbers georganiseerd. Uiteraard kan lokaal talent niet ontbreken tijdens Liberty Dance.

Lokale namen als DJ Moombax en Yorrick Stevo Drijver, als Double Six, zullen draaien, maar ook Christoen DJ Jor-D zijn van de partij. Na de lokale talenten is het tijd voor de grote namen, Kris Kross Amsterdam en Lucas & Steve.


Vrijheidsloop

De Vrijheidsloop met diverse afstanden te lopen. Het is een bijzondere tocht, die langs plekken en monumenten gaat die herinneren aan de Duitse bezetting. De wandelaar krijgt naast de route op papier, ook informatie over de bijzondere plekken waar hij langs loopt.

De wandeltocht van 25 kilometer gaat door de vier dorpskernen, maar ook door het duingebied en de Pan van Persijn. De wandelaars kunnen tussen 9.00 en 9.45 uur vanaf het Strandplein in Katwijk aan Zee vertrekken. De wandeltocht eindigt hier ook weer. Dan zal er een shantykorenfestival zijn in het Huis van Oranje. De tocht van 16 kilometer gaat ook door Katwijk aan Zee, Katwijk aan den Rijn, Valkenburg en Rijnsburg heen. Deze vertrekt tussen 10.15 en 11.00 uur, ook vanaf het Strandplein aan de Boulevard.

Voor wie 8 kilometer willen lopen, zijn er diverse vertrek mogelijkheden. Iedereen kan vanaf zijn of haar eigen dorp vertrekken. Rijnsburg en Valkenburg zijn aan elkaar gekoppeld. Vertrekken kan vanaf het Dorpshuis of bij de Burgt tussen 11.30 uur en 12.00 uur. Ook Katwijk aan den Rijn en Katwijk aan Zee zijn met elkaar verbonden. Vertrekken vanaf de Roskam of vanaf het Strandplein tussen 11.30 en 12.00 uur. Onderweg wordt de wandelaar getrakteerd op iets te eten en te drinken. De routebeschrijving staat op papier, waar ook informatie te vinden is over de bijzondere plekken of monumenten die men passeert.


Bevrijdingstaptoe

De Bevrijdingstaptoe van 27 april is op sportpark Nieuw Zuid. Een plek op de overdekte tribune is te reserveren via 75jaarvrijheid.ovkrv.nl De Nationale trots van Nederland is hier aanwezig: DVS en de Flora Band maar ook K&G, Adest Musica, Exempel en Metro.


Confianza en Katwijk Fietst slaan handen ineen

fietsen n Eruit halen wat erin zit. Dat is de slogan van Confianza, het accountantskantoor in Katwijk. Het bedrijf ging vorige week een driejarig samenwerkingsverband aan met Katwijk Fietst. De doelstellingen van de twee partners lopen parallel. De mensen in beweging krijgen.


Stephan Slootweg, partner bij Confianza: “Wij vinden het belangrijk dat ons personeel fit is. Bewegen is daarom belangrijk. Het maakt niet uit hoe ze dat doen, fietsen, hardlopen, voetballen of wandelen. We willen als bedrijf vitaliteit uitstralen.”

Slootweg is zelf een fanatiek fietser. Voor een rit met 4500 hoogtemeters draait hij zijn hand niet om. Trainen doet hij onder meer bij de wielerclub Voorwaarts uit Katwijk. Hij hoefde niet lang na te denken op de vraag om Saton Optiek op te volgen als hoofdsponsor van Katwijk Fietst. ,”Het is een win-win -situatie. Ik organiseer voor mijn klanten een toertocht voor mijn relaties. Dat doet Katwijk Fietst ook, voor meerdere niveaus. Nu integreer ik mijn tocht bij Katwijk Fietst. Hier worden we allemaal beter van.’’

De zomereditie van Katwijk Fietst is op 23 mei.